Καταστάσεις Κρίσεων - Αλλάζουν οι ζωές μας άγρια

By Katerina V - Μαρτίου 17, 2020

https://www.designindaba.com/


Όλοι βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, καταστάσεις κρίσεων. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μη ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Να μη γνωρίζεις σε τι νέες συνθήκες θα υποβληθείς, πως πρέπει να προσαρμοστείς και τι να αναθεωρήσεις. Αλλάζουν οι ζωές μας άγρια.

Πολλοί Μένουν Σπίτι, κάποιοι Μένουμε στην Πρώτη Γραμμή. Φροντίζοντας ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, έχοντας διπλή ευθύνη αυτή τη φορά, μιας και οι οικογένειές τους δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή από κοντά. Οι βιντεοκλήσεις που ξεκινήσαμε να κάνουμε είναι μερικές από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχω βιώσει στο επάγγελμά μου. Όπως και το να τους βλέπεις να μιλάνε από κοντά με μόνη διαφορά ότι τους χωρίζει μια τζαμαρία... Πόσο συμβολικό;

Κάθε μέρα είμαστε εν δυνάμει φορείς, όλοι μας ανεξαιρέτως! Ας συμπεριφερθούμε λοιπόν σαν ενήλικες. Μήπως και κάτι βγει καλό από όλη αυτή τη τρέλα. Δεν θα αναλωθώ σε αναλύσεις ούτε σε αναφορές σε όσους το παίζουν ψευτοεπαναστάτες των απαγορεύσεων και σε όσους ανεγκέφαλους αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ και φαρμακείων. Όσο και αν με τρελαίνει αυτή η εγκληματική νοοτροπία. (Αν δε σε νοιάζει για τον εαυτό σου και τους οικείους σου σκέψου όλους τους υπόλοιπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες)



Μιας και βαθιά μέσα μου είμαι φύσει αισιόδοξη, θέλω να πιστεύω πως σε βάθος χρόνου όσοι βγούμε νικητές από την νέα κρίση που βιώνουμε, μπορούμε πραγματικά να αναθεωρήσουμε, να αλλάξουμε συνήθειες και στάση ζωής. Δεν θα σας δώσω tips πως να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο στο σπίτι, ούτε ροζ αερολογίες και αμπελοφιλοσοφίες. Θα σας ευχηθώ καλή δύναμη, κουράγιο, υπευθυνότητα και να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις στιγμές σας στο σπίτι! Το γεγονός ότι δεν χάνουμε το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό σαν λαός είναι το μόνο που με παρηγορεί, πραγματικά. Κι όσον αφορά τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, ας τα τηρούμε και ας τα κρατήσουμε εμπράκτως στην καθημερινότητά μας!



  • Share:

You Might Also Like

9 σχόλια

  1. Σαφής, περιεκτική και για άλλη μια φορά συμφωνώ σε κάθε σου σκέψη και λέξη. Ο άνθρωποςος όλα τα μπορεί. Το βασικό είναι να θέλει... Θέλουμε; Κείμενο-παροτρυνση από τα παλιά το σημερινό σου Κάθριν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ βρε Κατερίνα μου...
    Δεν μπαίνει σε καλούπι αυτός ο λαός...
    Δεν μαθαίνουμε!!!!!
    Μακάρι να βγούμε αλώβητοι από ολο αυτό...
    Να προσέχεις πολύ μικρή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου έχεις δίκιο. Ας μη μπούμε σε καλούπια, ας βάλουμε λιγουλάκι μυαλό τουλάχιστον.. Κι εσύ να προσέχεις, κουράγιο και δύναμη!!
      Σε φιλώ!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Κατερίνα μου
    Εσάς της πρώτης γραμμής σας σκέφτομαι ειλικρινά.Και σας σκέφτομαι περισσότερο γιατί πρέπει να δίνετε και αισιόδοξα μηνύματα στους ανθρώπους που φροντίζετε παρόλες τις προσωπικές ανησυχίες.
    Θα τα καταφέρουμε. Λαβωμένοι μεν αλλά θα παλέψουμε. Αυτός είναι ο άνθρωπος εξάλλου
    Τις σκέψεις μου κοντά σας και τα φιλιά μου αφήνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Άννα μου! Αν και ανήκω στο παραϊατρικό προσωπικό, που έχει λιγότερο βάρος, κυρίως ψυχολογικό!

      Διαγραφή
  4. Κατερίνα εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη κοπέλα μου. Ξέρω ότι δίνεται μάχη. Κάτι που ξέρω ότι κάνετε εδώ και χρόνια. Τώρα και σε συνθήκες "πολέμου".
    Να προσέχεις παιδί μου, να είσαι καλά. Οι συνθήκες δεν είναι καλές, θα τις έλεγα άθλιες. Και η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει έμπρακτα και όχι με ευχολόγια την προσφορά σας.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερίνα μου, καλή δύναμη σε όλους σας. Αυτή την δύσκολη περίοδο, εσείς στην πρώτη γραμμή, είστε οι πυλώνες της Ελλάδας!
    Και σας ευχαριστούμε!
    Καλή δύναμη και να προσέχετε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή δύναμη αγάπη μου , σας ευχαριστούμε όλους , σε τούτες τις περίεργες ώρες όλοι εσείς που είσαστε στη πρώτη γραμμή φυλάτε « θερμό πύλες « για όλους μας . Αρκεί να το καταλάβουμε όλοι και να σοβαρευτούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή