Η συναρπαστική μουσική των καλά κρυμμένων ονείρων - Μαρία Τσιρωνά

By Katerina V - Μαΐου 31, 2021

 


Ένα σαγηνευτικό, ιδιαίτερα πρωτότυπο μυθιστόρημα, για το μεγαλείο της φύσης, τα επιμελώς κρυμμένα όνειρα και τα στερεότυπα μέσα στα οποία είμαστε φυλακισμένοι. Ένα μαγευτικό βιβλίο για το απροσδόκητο του έρωτα και τις δεύτερες ευκαιρίες που δεν έχουν - ποτέ - ηλικία.




Τις περισσότερες φορές ο τίτλος μου τραβάει την προσοχή. Έτσι και έγινε! Είναι αδιαμφισβήτητα ένας πολύ όμορφος τίτλος που σου διεγείρει την προσοχή. Μου θύμισε και μια παλιά αγαπημένη ταινία.

Ο τρόπος αφήγησης σε συνεπαίρνει. Οι σκηνές συνδέονται είτε με πρωτοπρόσωπη είτε με αφήγηση σε τρίτο πρόσωπο, εκεί που η μία σταματάει συνεχίζει η άλλη την ίδια σκηνή.

Ένα σύγχρονο βιβλίο που αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο πολυσυζητημένο #metoo από μια άλλη πλευρά, εκείνη που ο υποτιθέμενος θύτης δεν ήταν παρά αθώος και στιγματίστηκε αδίκως μέσα στον βωμό αυτού του σημαντικού- κατά τα άλλα- κινήματος.

Διαβάζεται απνευστί και ήταν κάτι που είχα πολύ ανάγκη. Να με συνεπάρει ένα βιβλίο και να κλείσω για λίγο τις ξένες σειρές και το άσκοπο σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Αποσπάσματα που ξεχώρισα:

Κι ύστερα, έρχεται μια ελάχιστη υποψία από ροζ, λες και κάποιος σηκώνει ένα πινέλο με ροζ χρώμα και στάζει πάνω στην εικόνα μια μικροσκοπική, τοσηδά σταγόνα. Το χρώμα διαχέεται σε όλη την εικόνα, τροποποιώντας - αδιόρατα όμβς υπαρκτά- την απόχρωσή της, κάνοντάς την τρυφερή, τόσο διακριτικά τρυφερή σαν την υποψία από ένα χάδι και όχι το χάδι το ίδιο. Ίσως κάπως έτσι να ήταν η αρχή της δημιουργίας, σκέφτεται ο Λεωνίδας. Η στιγμή, προτού υπάρξει η μορφή

Η ακινησία της στιγμής είναι τόσο έντονη που μοιάζει ιερή -  η απερίγραπτη μαγεία της σιωπής. Νιώθω τα χρώματα να σκάνε στον ουρανό σαν αθόρυβα πυροτεχνήματα, να γλιστρούν στο πρόσωπό μου και να το βάφουν κι ύστερα να με τυλίγουν και να με βάφουν ολόκληρη. 

Έχει έναν τόσο σίγουρο τρόπο η απλότητα να οδηγεί στην ευτυχία από τον πιο σύντομο δρόμο, σκέφτεται, ενώ σκεπάζεται ως το λαιμό με το πάπλωμά του. 






  • Share:

You Might Also Like

1 σχόλια

  1. Ναι, πολύ ενδιαφέρων τίτλος Κατερίνα! Και βλέπω και θέμα ζόρικο. Με αναφορές σε παρόντα δρώμενα και προβλήματα. Έχεις ένα χάρισμα να τυλίγεις όμορφα ένα βιβλίο και να το δίνεις με τα βιώματά σου στην ανάγνωσή του.
    Να στείλω την καλησπέρα μου και τις ευχές μου για καλή σου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή