Pause the world and go to concerts

By Katerina V - Νοεμβρίου 05, 2023

 


Μέσα σε όλα αυτά που βιώνουμε, η μουσική είναι πάντα μια όαση.


Αν είναι κάτι που χαρήκαμε αυτό το καλοκαίρι ήταν οι συναυλίες. Από όλα τα είδη μουσικής, έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, φεστιβάλ... Είναι ένα είδος διασκέδασης που αγαπώ ιδιαίτερα.  Υπήρξαν εμπόδια και ατυχίες αλλά κάτι καταφέραμε!


Η αρχή έγινε με τον αγαπημένο Αλκίνοο Ιωαννίδη στο θέατρο Βριλησσίων Αλίκη Βουγιουκλάκη (πρώην Νταμάρι).  Sold out, γεμάτο με κόσμο όλων των ηλικιών και μεγάλη προσέλευση νέων. Ο Αλκίνοος έχει αυτή τη μαγική ιδιότητα, ενώ τα τραγούδια του είναι μελαγχολικά, να μεταδίδει δύναμη, ενέργεια και χιούμορ. Με την κοινωνική του συνείδηση τοποθετείται τόσο όσο χρειάζεται!




Τον Ιούλιο βρέθηκα δύο φορές στο Athens Release Festival. Είδα για πρώτη φορά τους Στέρεο Νόβα, μετά από είκοσι χρόνια που τους ακούω. Αν εξαιρέσεις το ζήτημα με τον ήχο που παίδεψε κυρίως όσους ήμασταν πιο μπροστά στη σκηνή, ήταν μαγικά! Οι στίχοι τους παραμένουν πάντα διαχρονικοί. Η παρουσία τους ήταν δυναμική, αξιοπρεπής και νοσταλγική. Μας ταξίδεψαν πίσω στα τραγούδια που αγαπήσαμε. Η σκηνική τους παρουσία εξαιρετική με visuals σε άλλο επίπεδο! Η μεγάλη έκπληξη της ίδιας βραδιάς ήταν οι Βρετανοί Leftfield που μας τρέλαναν με την εκρηκτική ηλεκτρονική τους μουσική. 






Μία στάση στο City Garden Festival για τον Μίλτο Πασχαλίδη. Εδώ θα ήθελα να γκρινιάξω για τον κόσμο εκείνο το βράδυ. Δεν σταμάτησαν να μιλάνε δυνατά, άκουγες μια ηχορρύπανση αντί της μουσικής. Πηγαινοέρχονταν συνεχώς κι έτσι δεν κατάφερα να τον απολαύσω λόγω όλης αυτής της βαβούρας. Ο Μίλτος είναι πάντα παλικάρι στις συναυλίες του, η φωνή του αλώβητη στον χρόνο και με χιούμορ που χρειάζεται για να ξορκίζουμε όλα τα δυσάρεστα. Μία ιδιαίτερη στιγμή όταν κάλεσε την κόρη του να τραγουδήσουν μαζί.




Κι ύστερα ήρθαν οι Prodigy! Τα λόγια είναι περιττά. Ξέχασα τη θλάση στα πλευρά και χόρευα πάλι σαν έφηβη. Δύο μέρες μετά έμεινα στο κρεβάτι με πόνους αλλά...το άξιζαν! Δεν είναι κάτι που κάνεις πολλές φορές στη ζωή σου. Οι Primal Scream που έπαιξαν νωρίτερα ήταν μια μεγάλη απογοήτευση που εξανεμίστηκε από τους σαρωτικούς Prodigy. Ο κόσμος εκστασιασμένος μέσα στην πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα, θυμηθήκαμε πως νιώσαμε όλες εκείνες τις φορές που ακούγαμε και βλέπαμε τα βιντεοκλιπ "no good", "breathe", "firestarter".








Ο Σεπτέμβρης μπήκε ανορθόδοξα, φρόντισε όμως η Ιουλία Καραπατάκη με την γλυκιά της αύρα, τη μεταδοτικότητα και το ταλέντο της να μας ξεσηκώσει! Γινόταν το αδιαχώρητο στην Τεχνόπολις στο Γκάζι, το κοινό της σούπερ φανατικό, άντρες και γυναίκες την λατρεύουν και μπράβο της γιατί το αξίζει. Η καλοσύνη και η ταπεινότητα πάντα κερδίζει!




Η πρώτη μέρα του Οκτωβρίου μας βρήκε στο Burger festival στο Γκάζι, στον Cayetano. Θα γκρινιάξω πάλι για τον κόσμο που ήταν το πιο αδιάφορο και ξενέρωτο κοινό που έχω δει στη ζωή μου.  Ωστόσο η παρουσία του με την  μπάντα και με τον χαρισματικό καλλιτέχνη Georges Perin, μας χάρισαν μια όμορφη βραδιά. Και τους αξίζουν διπλά συγχαρητήρια, δεν είναι εύκολο να κρατάς δυνατούς ρυθμούς χωρίς να υπάρχει αλληλεπίδραση!



Συνεχίζουμε με μια βραδιά στο Gagarin, που είδαμε τον Trentemoller. Τη συναυλία άνοιξαν οι Marva Von Theo, electropop, synthwave duo. Ο Trentemoller έπαιξε ως επί το πλείστον δυναμικά, ηλεκτρονική και όχι μόνο μουσική. Μαζί με ατμοσφαιρικές μελωδίες, post punk και στοιχεία από Cure & New Order.




Επόμενη στάση, οι Boogie Belgique στο Peireus club Academy τον Νοέμβριο. Έχοντας ακούσει μόνο το πιο γνωστό τους "forever and ever" δεν είχα καθόλου προσδοκίες. Μαγεύτηκα από τους νεαρούς Βέλγους μουσικούς και την ερμηνεύτρια τους Emily Van Overstraeten. Με σαξόφωνο, τρομπέτα, φλογέρα, ντραμς και πλήκτρα μας ξεσήκωσαν με nu- jazz και electro swing ρυθμούς! Τα visuals και τα βίντεο που έπαιζαν πίσω τους σε συνδυασμό με την όμορφη αύρα τους μας άφησαν μια αισθητική που ξεχωρίζει. Ονειρικοί!








Και κλείνει (προς το παρόν) αυτό το αφιέρωμα με τους Mikro στο Gazarte! Πρώτη μου επαφή μαζί τους το Νετρίνο από την ταινία e- mail (2000). Όσο έγραφα την παρένθεση έφυγε ένας αναστεναγμός για τα 23 χρόνια που πέρασαν.. Στις 4 Νοεμβρίου στο Gazarte roof stage, κάναμε ένα πάρτι σαν να είμαστε ξανά στο 2000. Και χορέψαμε "όπως τότε ξανά" και απογειωθήκαμε! Συνέβαλαν σε αυτό οι εξαιρετικοί Lip Forensics που άνοιξαν την βραδιά με τους υπέροχους ήχους τους, ηλεκτρονική μουσική που συνδυάζει κάτι από τα παλιά με το τώρα. Καταφέρνουν να έχουν μια ανοδική πορεία. Δεν τους προλάβαμε στο Release που άνοιξαν το φεστιβάλ πριν τους Prodigy, έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να τους απολαύσουμε εδώ και από πιο κοντά.






Για όσους φτάσατε μέχρι εδώ ελπίζω να απολαύσατε αυτό το μουσικό ταξίδι! We are for the festivals λοιπόν... Γιατί η ζωή μας είναι στιγμές και το soundtrack το επιλέγουμε εμείς... 


  • Share:

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Το απόλαυσα, αν και πρωί Δευτέρας, απόλυτα το μουσικό οδοιπορικό σου. Και ζήλεψα για να ομολογήσω και την αμαρτία μου...
    Υπέροχοι και υπέροχες όλες του, με μεγάλη ποικιλία στα μουσικά είδη και τους χρόνους που οι καλλιτέχνες ήταν στο απόγειο τους, ( Η Καραμπατάκη σαρώνει σήμερα, αλλά και ο Πασχαλίδης, τον οποίο έχω δει, αξέχαστος, όσο για τον Ιωαννίδη, παραμένει ακόμη στην κορυφή).
    Την Καλημέρα μου, Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω για πρωί Δευτέρας ήταν το πιο ιδανικό!
      Πασχαλίδης και Ιωαννίδης είναι σταθερές αξίες τόσο μουσικά όσο και η παρουσία τους στην επικαιρότητα. Η Καραπατάκη ανερχόμενη δύναμη και πραγματικά το αξίζει!
      Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  2. Κατερίνα, θα ήθελα να πω ότι σε χαίρομαι με την καρδιά μου. Γιατί; Απλό! Συμμετέχεις ουσιαστικά και θετικά σε τέτοιες εκδηλώσεις, που έχουν πολύ μεγάλη αναζωογονητική δύναμη. Η συμμετοχή σε μια συναυλία σού δίνει ατόφια όλη τη δύναμη του κοινού. Τις θετικές σκέψεις, την αύρα της συμμετοχής, τον ενθουσιασμό.
    Κορίτσι μου, ξέρεις να ζεις και σε καμαρώνω, να το ξέρεις.
    Καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν να σου αποκαλύψω ότι για πάρα πολλά χρόνια όταν όλοι διασκέδαζαν και δεν έχαναν συναυλίες εγώ είχα να αντιμετωπίσω διάφορα σοβαρά ζητήματα.. που με έκαναν να απέχω από πολλά και να μη ζω την ηλικία μου! Από το καλοκαίρι έβαλα στόχο να πάω κόντρα σε όλα, να ζω το τώρα, να κάνω θυσίες για όσα αγαπώ και μου προσφέρουν χαρά. Προσπαθώ να μη χάνω στιγμές...

      Για τον καθένα μας είναι κάτι διαφορετικό αρκεί να το βρούμε και να μη το αφήσουμε... Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για το νοιάξιμο και την στήριξη!! Καλή εβδομάδα Γιάννη μου 🌻




      Διαγραφή