Ημερολόγιο Σεπτεμβρίου 2021

By Katerina V - Οκτωβρίου 03, 2021

 



Καλό φθινόπωρο, καλό Οκτώβρη να έχουμε... Χωρίς απώλειες, με περισσότερες αντοχές και κατανόηση. Μένω ακόμα εδώ, να πατάω για λίγο Pause και να ταξιδεύουμε νοερά μαζί. Να επικοινωνούμε, να μοιραζόμαστε, να εμπνέουμε.

Ένα από τα λίγα projects που κατά καιρούς παίρνω μέρος είναι τα Journal Prompts που βοηθάνε πολύ στην σκέψη και στην συνειδητοποίηση. Θα χαρώ να μοιραστείτε και τις δικές σας απαντήσεις.



  1. Κάτι για το οποίο ανυπομονείς: Να αισθανθώ καλύτερα μετά από κάποια θεραπευτική αγωγή. Και φυσικά για να έρθει το αγαπημένο μου φθινόπωρο!
  2. Πως αισθάνεσαι σήμερα: Είναι μια Πέμπτη συνηθισμένη, με τα ίδια άγχη. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Το απόγευμα όμως το αφιέρωσα στον εαυτό μου γιατί είναι σημαντικό να μην μας παραμελούμε.
  3. Μια λίστα με όσα σε ενθουσιάζουν το φθινόπωρο: Πέτυχε διάνα γιατί είμαι στις εξαιρέσεις, από εκείνους που αγαπούν το φθινόπωρο και δεν μελαγχολούν που τελείωσε το καλοκαίρι. Οπότε.. Τρελαίνομαι με τον καιρό που δροσίζει μιας και απεχθάνομαι τον καύσωνα. Το γεγονός ότι από Σεπτέμβρη κάνεις εκκαθαρίσεις, σχέδια και αλλαγές μου δίνει μια ώθηση. Ακόμα και το ενδυματολογικό κομμάτι, το βρίσκω πιο ενδιαφέρον.
  4. Τι σε εμπνέει αυτή τη στιγμή: Δεν είναι ποτέ κάτι συγκεκριμένο. Ορισμένες φορές διαβάζω ιστορίες ανθρώπων που δίνουν πραγματικές μάχες και εμπνέουν. Οι αληθινοί ήρωες βρίσκονται ανάμεσά μας και αν δώσουμε λίγη σημασία έχουμε να μάθουμε από εκείνους πολλά.
  5. Τι στόχους έχεις πετύχει μέχρι τώρα αυτή τη χρονιά: Για μένα το 2021 είναι από τις ασταμάτητα δύσκολες χρονιές, όμως βγήκαν και ορισμένα θετικά που τα επισκιάζουν όλα. Λόγω προβλημάτων υγείας πρόσεξα πολύ την διατροφή μου κι αυτό μου έκανε μόνο καλό εσωτερικά και εξωτερικά. Πόνεσα πολύ, υπέφερα, ταλαιπωρήθηκα αλλά πλέον μπήκαν καλύτερες βάσεις για την συνέχεια. Απέκτησα δεξιότητες και γνώσεις σε αντικείμενα που πίστευα ότι δεν θα τα καταφέρω, απέδωσα σε προκλήσεις και συνεχείς απαιτήσεις. Το 2021 για όσες προδοσίες και πισώπλατα μαχαιρώματα μου έστειλε, μου έφερε και πολύτιμους φίλους. Για όσες αδικίες βίωσα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μπήκαν όλα και όλοι στην θέση τους.  Άρα λειτούργησε η ζυγαριά κι ας ξέρει η ψυχή μου μόνο πόσο ζόρικο ήταν. 
  6. Για τι είσαι παθιασμένος: Για το γράψιμο.  
  7. Πως διαχειρίζεσαι τις αλλαγές: Υπάρχουν αλλαγές που επιδιώκω και εκείνες που έρχονται σκληρά. Και στις δύο περιπτώσεις προσπαθώ να πιαστώ από κάπου και να συνεχίσω. Να τις προσαρμόσω στα δικά μου μέτρα, να μάθω κάτι. Και όλα αυτά αφού έχει προηγηθεί λίγη γκρίνια!
  8. Υπάρχουν αλλαγές που θέλεις να κάνεις; Τι θέλεις να κρατήσεις; Ναι σαφώς και υπάρχουν, δεν κάθομαι ποτέ στα αυγά μου. Επαγγελματικές κυρίως. Θέλω να κρατήσω ό,τι με κάνει να νιώθω γεμάτη και δημιουργική.
  9. Αυτή την εβδομάδα έμαθες...: Να μένω ψύχραιμη σε γεγονότα και συμπεριφορές που με προσβάλλουν, να περιμένω την σωστή στιγμή. Δεν μπορείς να τα βάλεις με το σκοτάδι που έχουν κάποιοι μέσα τους ή την συνεχή ανταγωνιστική τους τάση. Θα δικαιωθείς με την αξιοπρέπειά σου.
  10. Τι είναι στην καρδιά σου σήμερα: It's Friday.. I'm in love!
  11. Ποιες σειρές παρακολουθείς: Λοιπόν είδα μια σειρά 8 μόνο επεισοδίων που δίνει τροφή για σκέψη. Clickbait λέγεται. 
  12. Τι αγόρασες για τον εαυτό σου πρόσφατα: Ούτε που θυμάμαι. Όλο και κάτι χαζοπαίρνω σε εκπτώσεις για να φτιάχνω την διάθεσή μου. (κλασική γυναίκα) Τον τελευταίο χρόνο κυρίως μόνο τα πολύ χρήσιμα. Και κάπως έτσι βλέπεις πόσο λίγα είναι αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι.
  13. Γράψε ελεύθερα ό,τι έρχεται στο μυαλό σου για 10 λεπτά: Νομίζω ότι μια από τις δυσκολότερες δοκιμασίες που έχω υποβάλλει τον εαυτό μου είναι  να μάθω να αντιμετωπίζω με καλοσύνη έναν άνθρωπο κακιασμένο που φέρεται προσβλητικά χωρίς να του έχεις δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Δεν το αναλύω πλέον ότι μπορεί να βιώνει κάτι άσχημο και να μη ξέρει να το διαχειριστεί κλπ. Όχι φίλε μου. Όλοι έχουμε περάσει και περνάμε δύσκολα, ο καθένας κουβαλάει τον δικό του σταυρό κι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Πλέον δεν με ενδιαφέρει αν θα τους ταρακουνήσω ή αν θα τους "σώσω" γιατί είναι μια διαδικασία εσωτερική του καθενός και συνήθως τέτοια άτομα σε τραβάνε στον πάτο μαζί τους. Με αφορά η ψυχική μου γαλήνη. Μόνο έτσι θα μπορέσω να αποδώσω και να δώσω με τον τρόπο μου ένα καλύτερο παράδειγμα.
  14. Αν μπορούσες να κάνεις κάτι σήμερα ανεξαρτήτως χρημάτων ποιο θα ήταν αυτό:  Να ταξιδέψω, να ταξιδέψω, να ταξιδέψω!
  15. Ποιοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην ζωή σου: Οι γονείς μου και ο άντρας μου. Αλλά πάντα επιλέγω αυτό που θέλω! ツ
  16. Τι έκανες για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σου αυτή την εβδομάδα; Εκείνη την εβδομάδα ειδικά είχα τόση δουλειά που όχι μόνο δεν έκανα τίποτα αλλά έχασα και τον ήρεμο ύπνο μου.
  17. Ποια είναι τα τρία πράγματα που μπορείς να κάνεις για να είσαι έτοιμος αύριο;  i.ψυχραιμία στις αναποδιές ii. προσπάθεια να γίνομαι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα iii. να μη ξεχνάω το παιδί μέσα μου.
  18. Τι θα έκανε τη ζωή σου ευκολότερη;  Να αποβάλλω το άγχος.
  19. Τι πηγαίνει καλά αυτή τη στιγμή; Γέλασα με αυτή την ερώτηση, όποιος ζει στην Ελλάδα ειδικά, μπορεί να καταλάβει τον λόγο. 
  20. Για τι αγωνίζεσαι; Για τα πάντα, ακόμα και για τα αυτονόητα.
  21. Ποιο είναι το ορόσημο που θέλεις να πετύχεις σε 5 χρόνια: Να κάνω ξανά την δουλειά που αγαπώ, να μπορώ να βλέπω πιο συχνά τους φίλους που μένουν σε άλλες πόλεις, ίσως και ένα μεταπτυχιακό. 
  22. Τι απολαμβάνεις να διαβάζεις: Δυστυχώς ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος και διαβάζω όλο και λιγότερο.. Μου αρέσουν εκείνα τα βιβλία που έχουν κάτι διαφορετικό να πουν, που εμπεριέχουν κοινωνικά μηνύματα.
  23. Ένας τρόπος που εμψυχώνεις τους άλλους είναι...: Να επικεντρώνονται στα θετικά τους χαρακτηριστικά, να μην σπαταλούν πολύτιμο χρόνο και ουσία σε προβληματικές καταστάσεις και αρνητικούς ανθρώπους.
  24. Ποια είναι η καλύτερή σου ποιότητα; Αυτό που μου λένε ως επί το πλείστον, είναι η ευγένεια.
  25. Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα και γιατί: Εκείνο που συνοδεύεται από αγαπημένα χαμόγελα και μπόλικη αγάπη!
  26. Κάνε μια λίστα με 10 ανθρώπους που θέλεις να συναντήσεις: Φαντάζομαι η ερώτηση αφορά "διάσημους". Θα κάνω όμως μία "τρίπλα" και θα την αποφύγω! Θέλω να συναντήσω φίλους και συγγενείς που έχω να δω χρόνια, λόγω κόβιντ και άλλων εκνευριστικών εμποδίων και μου έχουν λείψει απίστευτα.
  27. Γιατί είσαι ευγνώμων αυτόν τον μήνα: Για τα προβλήματα υγείας που είναι αντιμετωπίσιμα κι ας μου δυσκολεύουν την καθημερινότητα. 
  28. Που θέλεις να είσαι στην ζωή σου τον επόμενο Σεπτέμβρη: Ταξίδι κάπου στην Ευρώπη...
  29. Ποια στιγμή θα ήθελες να θυμάσαι από αυτόν τον Σεπτέμβρη; Μία πολύ σημαντική δικαίωση που βίωσα. 
  30. Τι αγαπάς σε αυτόν τον μήνα, τι σου δίδαξε και τι σε κάνει να ανυπομονείς για τον επόμενο μήνα; Αγαπώ αυτή τη μετάβαση, που μπαίνει σιγά σιγά μια οργάνωση, μια τάση για δημιουργικότητα κόντρα στις συνθήκες... Δεν μου δίδαξε κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους μήνες, μου επιβεβαίωσε μόνο κάποιες διαπιστώσεις. Έχω πάψει να κάνω συνεχώς σχέδια και να έχω υψηλές προσδοκίες, αφήνομαι λίγο στην ροή γιατί είναι μια περίεργη και καθόλου ευνοϊκή εποχή.


Εύχομαι να σηκώνεστε κάθε φορά και πιο δυνατοί.




  • Share:

You Might Also Like

12 σχόλια

  1. Θα ακολουθήσω κι εγώ αυτό το project που έκανες... Μου έχει λείψει να μοιράζομαι απλές, μεστές σκέψεις και χαίρομαι που τις διάβασα από εσένα.
    Εύχομαι πραγματικά να έχεις ξανά το επάγγελμά σου, τον τομέα σου, στην καθημερινότητα, ξέρω πόση σημασία έχει κάτι τέτοιο.
    Εύχομαι να έχεις ένα όμορφο φθινόπωρο, το χρειάζεσαι και το χρειαζόμαστε!
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώτα μου χαίρομαι πολύ που σε βλέπω εδώ!
      Κυκλοφορούν πολλές παρόμοιες λίστες αναλόγως ποια σου ταιριάζει επιλέγεις..
      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου, είναι σημαντικό να μη κάνουμε μόνο όσα πρέπει για να βιοποριζόμαστε αλλά και όσα αγαπάμε και μας βελτιώνουν σαν ανθρώπους.

      Επίσης κορίτσι μου ό,τι καλύτερο!!

      Διαγραφή
  2. Ήρθα να δω τι είναι αυτό το τζουρναλ πως το λέτε εσείς οι cool νέοι της εποχής μας και διαπιστώνω ότι μιλάς σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Και επειδή μιλάς σοβαρά ας σοβαρευτώ και γω για λίγο και γίνομαι αργότερα... Μάκης.

    Οτιδήποτε μπροστά στα προβλήματα υγείας ωχριά. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να δικαιωνομαστε την στιγμή που πρέπει και να συνδυάζουμε τα θετικά και τα αρνητικά που μας συμβαίνουν, ώστε να πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτό που ζούμε.

    Σου εύχομαι να ταξιδέψεις πολυ τα επόμενα χρόνια, να εμπνέεσαι και να εμπνέεις, να είσαι υγιής και να βρίσκεις πολλούς πολλούς λόγους για να λες τι πηγαίνει καλά την κάθε στιγμή.

    ΥΓ. Τι φαγητό είναι αυτό το μπόλικη αγάπη με πολλά χαμόγελα, να το φάω και γω. Λογικά δεν θα παχαινει κιόλας ε? Εγώ μετά το φαι, έτσι και δεν έχω σκάσει δηλαδή, μονο να κλάψω θέλω με αυτά που κατανάλωσα 😁

    ΥΓ. Ζήλεψα και γω. Τι μόνο η Γιώτα θα ζηλεύει; Θα γράψω και γω εκει τις γνωστές μου σαχλαμαριτσες, να το κάνω το τζουρναλ να μην ξέρει από πού του 'ρθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α πα πα φλυαρίες!! Για Δευτέρα μου ήρθες πολύ φορτσάτος ツ
      Αναμένω να δω το δικό σου τζούρναλ γεράκο που θα μας πεις και cool νέους!

      Διαγραφή
  3. Καλό φθινόπωρο λοιπόν, το οποίο να φέρει όλα εκείνα που επιθυμείς. Πάνω από όλα υγεία, ηρεμία και την δικαίωση που επιζητείς και φυσικά πολλές πολλές εγγραφές. Όσο για το ερωτηματολόγιο, θα μου ήταν πολύ αγχωτικό να πρέπει να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις, όχι κάθε μέρα, αλλά έστω και για μία. Γενικά τα αποφεύγω αυτά τα ενδοψυχολογικά. Πάντως όταν γράφω, τους ήρωες μου, τους ψυχογραφώ κανονικά.
    Καλό μήνα, Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό φθινόπωρο με υγεία και όλα τα άλλα θα τα βρούμε!!

      Αλήθεια; Είναι όντως πολύ δύσκολο, ίσως επειδή τις απάντησα όλες μαζί μου ήρθε πιο εύκολο.

      Για τους ήρωες των ιστοριών δεν γίνεται διαφορετικά!

      Να είσαι καλά Βασίλη μου καλή συνέχεια!!

      Διαγραφή
  4. Εύχομαι πάντα να έχεις δύναμη για τις αναποδιές της ζωής και βέβαια τα θέματα υγείας είναι η προτεραιότητά μας αλλά όταν υπάρχει αγάπη όλα βαίνουν καλύτερα.
    Μακάρι να τελειώσει όλο αυτό που ζούμε να δούμε φίλους που έχουμε καιρό να συναντήσουμε. Στο εύχομαι κι εσένα
    Και ναι ταξίδια ταξίδια ταξίδια. Πολύ το θέλω κι εγώ
    Καλή σου μέρα με θετικές σκέψέις πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Άννα μου!!

      Ναι βεβαια η αγάπη που δίνουμε και εκείνη που λαμβάνουμε αλλά και γενικά όταν ζούμε αυτά που αγαπάμε είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία..

      Αχ τα ταξίδια τρομερό απωθημένο άσε με.

      Καλή και δημιουργική συνέχεια!

      Διαγραφή
  5. Κατερινάκι μου γλυκό όλα να πάνε καλά με τα θέματα υγείας. Όσο διαχειρίσιμα και αν είναι, δεν παύουν να έχουν τη δική τους ταλαιπωρία. Καλή σου δύναμη λοιπόν.
    Εύχομαι ο Οκτώβρης να 'ναι πιο ήρεμος και στα επαγγελματικά και στην υγεία σου.
    Αλλά πάντα εμπνευσμένος για να ωθεί τη δημιουργικότητα σου.
    Σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου σαν παθούσα κι εσύ με νιώθεις..
      Είμαι συνηθισμένη γιατί εδώ και χρόνια έχω κάποια μόνιμα αλλά φέτος ήρθαν μαζεμένα πολλά που με ζορίζουν και μου στερούν όσα για άλλους είναι αυτονόητα.

      Ελπίζω να είσαι καλύτερα.. Σ'ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές σου επίσης!!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Κατερίνα
    Εύχομαι με τη σειρά μου να είναι ο Οκτώβρης ένας καλός μήνας. Ό,τι φέρνει να είναι διαχειρίσιμο θα πω και να αφήνει μια γλυκιά γεύση - σαν το μέλι στο ζεστό τσάι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ για την τρυφερή ευχή!!
      Καλό φθινόπωρο να έχεις με χρώματα και αρώματα..!

      Διαγραφή