Θα περάσουν τα δύσκολα

By Katerina V - Νοεμβρίου 06, 2022




Θα περάσουν τα δύσκολα.

Και θα καθόμαστε να τα αναπολούμε. Σαν ταινία, θα περνάνε από μπροστά οι σκηνές της ζωής μας.
Θυμάσαι τότε που είχα χάσει το κουράγιο μου; Και μου έδινες τόσο φως που ούτε ο ίδιος δεν ήξερες πως έχεις μέσα σου.


Αυτό συνέβαινε με εμάς τους δύο. Βρίσκαμε την χαμένη μας δύναμη για να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Οι τσακωμοί μας έμοιαζαν ανούσιοι μπροστά σε τόσο όμορφα συναισθήματα. Κρατούσαν λίγο και μετά επιστρέφαμε πιο αγαπημένοι, πιο συνειδητοποιημένοι. Με ένα απίστευτο νοιάξιμο. Όσο και να με πονούσες άθελά σου, όσο και να με νευρίαζες, όλα εξατμίζονταν μαγικά. Ένα σου μήνυμα, ένα σ' αγαπώ, μια αγκαλιά, η οικειότητα και τα γέλια μας. 
Θυμόσουν τα πάντα. Αν στο ζητούσα θα έγραφες την ιστορία της ζωής μου με απροσδόκητες λεπτομέρειες. Καλύτερα και από εμένα την ίδια. Κι εγώ θα μπορούσα να εμπνευστώ από εσένα για να γράψω αμέτρητες ιστορίες. Για την δύναμη της φιλίας.


Θα περάσουν τα δύσκολα.

Και θα καθόμαστε παρέα με αγαπημένους φίλους σε μια όμορφη αυλή. Να μοιραζόμαστε ιστορίες. Από την εποχή του χάους που ζήσαμε. Από την εποχή που αναζητούσαμε λίγη ξεγνοιασιά και τα απανωτά χτυπήματα δεν μας την έδιναν. Θα ακούμε Παυλίδη, θα με κοιτάζεις και θα ξέρουμε. 

Τίποτα δεν πάει χαμένο μου έλεγες. 
Αχ πόσο δίκιο έχεις, σχεδόν πάντα κι ας μη το παραδέχομαι.

Κι όπως θα κοιτάζω τις άδειες καρέκλες στην αυλή, μια σκέψη θα χαμογελά τρυφερά μέσα μου, νιώθοντας πιο γεμάτη και από ποτέ...

Πέρασε πολλή αγάπη κάποτε από εδώ! Τίποτα δεν πήγε χαμένο...






Αυτή ήταν η συμμετοχή μου στον τέταρτο κύκλο της mini σκυτάλης που διοργανώνει η Μαίρη από το blog Γήινη Ματιά. 
Εδώ μπορείτε να δείτε την πρόσκληση καθώς και όλες τις συμμετοχές μέχρι τώρα.

  • Share:

You Might Also Like

32 σχόλια

  1. Κατερίνα σ' ευχαριστώ πολύ για την όμορφη αυτή συμμετοχή! Εισέπραξα αισιοδοξία, χαρά, και την ικανοποίηση που νοιώθει κάποιος, όταν εξυμνούν τις βαθιές σχέσεις ψυχής και αγάπης. Ναι θα περάσουν τα δύσκολα και θα τα θυμόμαστε! Θα έχουν κτίσει βράχους δύναμης, και χαρακτήρες! Αλλά πάντα θα είναι σημαντικό να είναι και να είμαστε δίπλα με όσους αγαπάμε και μας αγαπούν! Αυτή είναι η πραγματική δύναμη! Η πραγματική ουσία! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η πραγματική δύναμη και ουσία ❤️ Ακριβώς έτσι όμορφα όπως τα συμπέρανες τα αισθάνομαι. Για να παίρνω κουράγιο, για να δίνω δύναμη. Μαίρη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

      Διαγραφή
  2. Kατερίνα μου καταστάλαγμα ζωής η ιστορία σου, την χάρηκα !!! "Τίποτα δεν πάει χαμένο" Πόση αλήθεια μέσα σε 4 λέξεις, αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε έγκαιρα !!! Καλή εβδομάδα ! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κλαυδία μου 🌻 Μερικές φορές χρειαζόμαστε υπενθυμίσεις από τους ανθρώπους που είναι κοντά μας αλλά μόνοι μας θα έρθουμε στην συνειδητοποίηση! Καλή εβδομάδα με υγεία και δύναμη πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  3. Μου άρεσε η σκέψη σου και ο τρόπος που την ξεδίπλωσες. εμπνεόμενη από την φωτογραφία. Σίγουρα, τίποτε δεν πάει χαμένο, ειδικά αν πρόκειται για την αγάπη που έχεις δεχθεί ή δώσει σε κάποια νεότερη στιγμή της ζωής σου. Αποτελούν σταθερές παρακαταθήκες οι οποίες με ακολουθούν και ενίοτε έχουν τη δύναμη να ιάνουν τον σημερινό πόνο μας.
    Ωραία γραφή!
    Την Καλημέρα μου, Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό, τι δημιουργείται σε νεότερες ηλικίες είναι καθοριστικό για την μετέπειτα εξέλιξη μας. Κι αν υπάρχουν γερές βάσεις θα συνεχιστούν! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και το υπέροχο σχόλιο! Καλή εβδομάδα 🌻

      Διαγραφή
  4. Τίποτα δεν πάει χαμένο, αγαπημένη, είχε δίκιο! Όλα όσα μας συμβαίνουν έχουν κάτι να μας πουν... για να γινόμαστε καθημερινά μία καλύτερη έκδοση του εαυτού μας. Αρκεί να έχουμε επίγνωση.
    Είναι τόσο τρυφερό το κείμενό σου...
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λία μου έχει δίκιο σχεδόν σε όλα αλλά μη το λέμε πολύ γιατί μετά ποιος τον ακούει.. 😊 Ακριβώς, όλα έχουν να μας δείξουν κάτι, να μας διαμορφώσουν.. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ ❤️

      Διαγραφή
  5. Κατερίνα καλημέρα
    Υπέροχη η συμμετοχή σου Καταστάλαγμα ζωής. Η αγάπη και η πραγματική φιλία είναι οι δυνάμεις που ομορφαίνουν τη ζωή μας.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ελένη μου!! Χωρίς την αληθινή φιλιά και την βαθιά αγάπη δεν ξέρω που θα βρισκόμασταν.. Και κυρίως πως θα ήμασταν. Καλή εβδομάδα σε φιλώ 🌷

      Διαγραφή
  6. Κι όπως λέει ένα άλλο τραγουδάκι του Παύλου: "Ο έρωτας, ο έρωτας/αυτός είναι ο αίτιος/που ξενυχτάμε πλέοντας/στο χάος και στο έρεβος..."
    Aν θα μπορούσα να διαλέξω μια φράση για να ξεκινήσω τη βδομάδα μου, θα ήταν ο τίτλος σου. Πέρασε πολλή αγάπη σήμερα από εδώ... ♥...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποτέ τίποτα δεν πάει χαμένο Κατερίνα μου.
    Ακόμη και τα δύσκολα γίνονται μαθήματα.
    Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Ρένα μου! Και δεν αναφέρομαι σε απλές δυσκολίες, αλλά σε συνεχιζομενες καταστάσεις, θέματα υγείας, απώλειες..
      Να είσαι καλά σε ευχαριστώ πάρα πολύ 🌷🌷

      Διαγραφή
  8. Αχ βρε ψυχή μου, αχ βρε Κατερίνα μου! "Τίποτα δεν πάει χαμένο"! Ναι! Τίποτα δεν πάει χαμένο, κορίτσι μου και δες πόσο όμορφα το τοποθετείς μέσα στο αφήγημά σου. Που στην αρχή δείχνει μελαγχολικό, πικρό μα στο τέλος είναι γεμάτο αγάπη και συναισθήματα. Για να φωνάξει θριαμβευτικά. "Τίποτα δεν πάει χαμένο"
    Καλησπέρα Κατερίνα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ, Κατερινάκι μου! Αγαπώ πολύ αυτά τα κείμενά σου! Και τα χρειάζομαι να ξέρεις. Σου στέλνω πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με έχετε συγκινήσει όλοι σήμερα δεν έχω λόγια!!

      Το σκέφτηκα για λίγο αν θα το δημοσιεύσω, γιατί είναι πολύ προσωπικό. Ήθελα όμως να μοιραστώ τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου. Δεν είχα σκοπό αρχικά να ήταν αυτή η συμμετοχή μου. Προέκυψε αυθόρμητα και εμένα τελικά αυτά με εκφράζουν καλύτερα.

      Σε ευχαριστώ πολύ αγαπημένο πλάσμα, σου στέλνω και μια νοερή αγκαλιά!

      Διαγραφή
  10. Η παρακαταθήκη μιας φαινομενικά ατελέσφορης ζωής είναι η αγάπη που ζήσαμε! Και μόνον η τελευταία σου φράση Κατερίνα μου είναι ολόκληρο βιβλίο!
    Συγχαρητήρια!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωω πολύ σε ευχαριστώ 🙏
      Καλή εβδομάδα Μαρία μου με υγεία, δύναμη και όμορφες στιγμές! 🌻

      Διαγραφή
  11. Τίποτα δεν πάει χαμένο!
    That's it! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ πόσο μου άρεσε!
    Είναι αλήθεια... Τίποτα δεν πάει χαμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω πως και μόνο, να συνειδητοποιήσει κανείς πως τίποτα δεν πάει χαμένο, όταν υπάρχει αγάπη, είναι μια νίκη από μόνο του.
    Μακάρι να περάσουν τα δύσκολα.
    Και όταν περάσουν να μην τα ξεχάσουμε.
    Γιατί κάθε δυσκολία, μικρή ή μεγάλη, διαχειρίσιμη ή αβάσταχτη, είναι ένα σημαντικό μάθημα. Που μας πάει παρακάτω σοφότερους και πιο συνειδητοποιημένους.
    Μπράβο για τη συμμετοχή σου Κατερίνα μου.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωωωω ναι Κατερίνα μου τι όμορφη κατάθεση ψυχής ! Το λέω γιατί το έγραψες πως ήταν βιωματική η ιστορία σου, γι αυτό και το συναίσθημα που μας μετέδωσες το νιώσαμε με τις λέξεις σου τόσο όμορφα!
    Και θα συμφωνήσω ότι τα δύσκολα περνάνε και μας δίνουν μαθήματα αυτογνωσίας.
    (Πέρασε πολλή αγάπη κάποτε από εδώ! Τίποτα δεν πήγε χαμένο...)
    Τέλειο επιστέγασμα της ιστορίας σου !
    Μπράβο Κατερίνα μου. Καλά να περνάς φιλιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως τα βιωματικά κείμενα είναι και τα πιο δύσκολα γιατί εκτίθεσαι. Αλλά είναι και λυτρωτικά! Και τελικά ταυτιζόμαστε περισσότερο έτσι.. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Ρούλα μου 🌻 καλή και δημιουργική συνέχεια να έχεις!!

      Διαγραφή
    2. Πέρασα να αφήσω τις ευχές μου για την γιορτή σου Κατερίνα μου να σε χαίρονται που σ αγαπάνε και εσύ εκείνους. Χρόνια σου πολλά και χαρούμενη πάντα. φιλιααα!💐

      Διαγραφή
  15. Μου άρεσε πάρα πολύ, ανθρώπινο, γεμάτο θέληση για καλύτερες μέρες, λίγο αργά έρχομαι να το διαβάσω όμως μου έκανες ένα όμορφο πρωινό ξεκίνημα στην ημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν είναι αργά 😊😍
      Χαίρομαι πολύ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!

      Διαγραφή
  16. Ναι θα περάσουν τα δύσκολα και ότι άγγιξε η αγάπη το εξύψωσε. Όμορφη συμμετοχή με μηνύματα και σχέσεις ζωής.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή εβδομάδα Άννα μου! Σε ευχαριστώ πολύ 🌻

      Διαγραφή