Συντροφικότητα: οι σκέψεις μου εναντίον της εποχής

By Katerina V - Ιουνίου 25, 2020


Η συντροφικότητα είναι θεωρώ η τρίτη πιο παρεξηγημένη έννοια, μετά την αισιοδοξία και τον ρομαντισμό, που είθισται να παίρνουν λανθασμένες διαστάσεις. Ειδικά στις μέρες μας, πιο πολύ και από ποτέ, χάνεται η αξία τους και αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Μπορεί να βρίσκομαι μια ανάσα πριν τα 35, αλλά ορισμένες φορές νιώθω ότι απέχω έτη φωτός από τις νεότερες γενιές.


Η συντροφικότητα, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε. Την θεωρώ πιο σημαντική και από τον γάμο γιατί αποτελεί την βάση μιας σχέσης. 


Σε μια εποχή, όπου ο κυνισμός ισοπεδώνει τα πάντα..
Τόλμησε να ξεχωρίσεις...


Στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους, κυρίως οι νεότερες γενιές, δεν επενδύουν σε μακροχρόνιες σχέσεις. Όσο εύκολα τις ξεκινάνε, άλλο τόσο εύκολα τις διαλύουν. Και οι μεγαλύτερες γενιές όμως, επηρεασμένες από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα χάνουν τον προσανατολισμό τους. Αναζητώντας μια εύκολη και πρόσκαιρη ικανοποίηση αναγκών.

Για μενα η μαγεία σε μία σχέση βρίσκεται στα απλά πράγματα, στα καθημερινά. Αυτά χτίζουν την δυναμική της συντροφικότητας. Και ακόμα κι όταν όλα πάνε στραβά, να γελάτε μαζί μέχρι δακρύων, αποφορτίζοντας τις δυσκολίες. 

Να σέβεσαι και την πιο μικρή επιθυμία του ανθρώπου σου...
Να γνωρίζεις εκείνες τις πολύ προσωπικές του ιδιαιτερότητες...

Να του δίνεις χώρο να αναπνέει... Να κάνεις υποχωρήσεις, όταν οι πράξεις του δεν σε θίγουν και δεν σε προσβάλλουν. Να συζητάτε χωρίς να κατακρίνετε! 

Να εκφράζεται η ευγνωμοσύνη για όσα προσφέρετε ο ένας στον άλλον... Να υπάρχει ταυτόχρονη εξέλιξη σε ό,τι έχει επιλέξει ο καθένας ξεχωριστά για την προσωπική του πορεία...

Να νιώθεις ο εαυτός σου μαζί του, να τσαλακώνεσαι!
Να είστε μαζί ενωμένοι σε όλα, χωρίς να συμπληρώνετε κενά. Να στηρίζει ο ένας την ολότητα του άλλου.


Ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις για την συντροφικότητα;

πηγή εικόνας: buzzhippy.com

Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτέλεσμα ιστού με συνδέσμους ιστοτόπου



  • Share:

You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Θα συμφωνήσω μαζί σου Κατερίνα μου ότι η συντροφικότητα είναι, μακράν, η πιο δυνατή έννοια και βίωμα σε μια σχέση ανθρώπων.
    Θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ πιο δυνατό και ουσιαστικό από το γάμο. Πάντα όταν φυσικά συνοδεύουμε το βίωμα από αυτό που του αξίζει, το αυθεντικό, το γνήσιο.
    Η συντροφικότητα είναι πάνω και από τον έρωτα, πάνω και από το σεξ, πάνω και από τη φιλία. Είναι μια ανώτερη μορφή σχέσης που αγκαλιάζει όλα τα παραπάνω.
    Και ειδικά σε αυτές τις εποχές οφείλουμε να την ξαναχτίσουμε όπως της αρμόζει.
    Καλησπέρα Κατερίνα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Αυτή είναι η συντοφικότητα και αν δεν υπάρχει ακόμη και σε ένα γάμο δεν πάει καλά ο γάμος. Οι σχέσεις των ανθρώπων και ειδικά η σχέση με το σύντροφό μας δεν μπαίνει σε καλούπια και σε πρέπει. Δεν νοείται ανταγωνισμός και έλλειψη εμπιστοσύνης.Είναι ο άνθρωπος που σε μια δύσκολη στιγμή μπορείς να ακουμπήσεις το κεφάλι σου στον ώμο του και να παίρνεις δύναμη. Νομίζω ότι η συντροφικότητα ακολουθει το συναίσθημα. Χωρίς αυτό δεν γίνεται τίποτε. Δεν υπάρχει συντροφικότητα απλά σύζευξη.
    Θαυμάσιες σκέψεις...
    Σ'ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζί μας
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο δίκιο έχεις Κατερίνα μου. Η συντροφικότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αν η σχέση δεν εστιάζει εκεί, καμιά επισημότητα δεν θα τις δώσει χαρακτήρα.
    Ταυτίστηκα με τη λογική των σκέψεων σου, καθώς τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις, βρίσκονται και στις δικές μου αξίες αναφορικά με τις σχέσεις.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή