37 έτη φωτός

By Katerina V - Αυγούστου 28, 2022




Πριν από 37 χρόνια μια παρ ολίγον λιονταρίνα αποφάσισε να αργήσει μία εβδομάδα για να τιμήσει το ζώδιο της παρθένου και να ταλαιπωρεί γλυκά όσους αγαπάει. Παίρνοντας όμως το λιοντάρι ωροσκόπο, μη το αφήσει παραπονεμένο! 


Δεν θα κάτσω να κάνω απολογισμό ζωής, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν και ποτέ δεν έκανα το blog μου reality! Ούτε θα καταγράψω 37 πράγματα που έμαθα, μη μου αγχώνεστε!! Να ήταν και μόνο τόσα άλλωστε...! Τα φετινά γενέθλια ίσως να είναι τα πιο ιδιαίτερα και κομβικά. Τα πιο συνειδητοποιημένα και απελευθερωμένα.




Όταν έρχεσαι πιο κοντά στα θέλω σου, αναγνωρίζεις και βάζεις τα όρια σου ή απενεχοποιείς ακόμα και την ανάγκη να τα ξεπερνάς καμιά φορά... Όταν μαθαίνεις να έχεις αυτοεκτίμηση και να μην συμβιβάζεσαι με όσα σε κάνουν να την χάνεις. Όταν παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, δεν το βάζεις κάτω όσο κι αν λυγίζεις... Επιμένεις και παλεύεις να εξελίσσεσαι, να αναζητάς τη δική σου ουσία. Και είναι δώρο όταν βρίσκεις ανθρώπους να είσαι ο εαυτός σου, να μη χρειάζεται να λες πολλά, να μη σε παρεξηγούν και να σου βγάζουν τον καλύτερο σου εαυτό. Εκείνους που σε νοιάζονται αληθινά.


Όταν μαθαίνεις να μη βάζεις την υγεία σου σε τελευταία μοίρα για τις ανάγκες των άλλων, να μην καταπιέζεις τις επιθυμίες σου στις τόσες υποχρεώσεις που συνέχεια θα προκύπτουν.. Ότι τόσο οι φιλίες όσο και οι έρωτες έχουν νόημα μόνο αν προκύπτουν αβίαστα χωρίς υπερανάλυση, με 100% αμοιβαιότητα.. Όταν παύεις να έχεις προσδοκίες από τους άλλους και κοιτάς να είσαι εντάξει με την συνείδηση σου. Να μη σταματάς να έχεις εμπιστοσύνη. Να μη χάνεις την ανθρωπιά και την καλοσύνη σου κι ας γκρεμίζονται διαρκώς όλα γύρω σου!




Ο τίτλος εμπνευσμένος από το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου "Μπολέρο"..
 Έφτασα 37 και εκτός του ότι μυαλό δεν έβαλα, δυσκολεύομαι ακόμα στους τίτλους!


Σας φιλώ με αγάπη 🌻




  • Share:

You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Χρόνια πολλά, Κατερίνα μου, με πολλή αγάπη για τον εαυτό σου! Ξέρεις, πολύ πρόσφατα συνειδητοποίησα κάτι πολύ σημαντικό. Από μικρούς μας διδάσκουν με επιμονή να αγαπάμε τον πλησίον μας, και, μάλιστα, το "Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν" θεωρείται η επιτομή του χριστιανισμού. Μας εξηγούν πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τους άλλους και ξεχνάνε να μας διδάξουν αυτό που αποτελεί απαραίτητη και μοναδική προϋπόθεση για την αγάπη προς τον πλησίον: την αγάπη προς τον εαυτό μας. "Αγάπα τον εαυτό σου", λοιπόν, θα έπρεπε να μας μαθαίνουν πρώτα, και αφού μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, ύστερα να περάσουμε στα ... μεταπτυχιακά. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι όποιος δεν αγαπάει ούτε τα άντερά του, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αγαπήσει κάποιον άλλο.
    Φιλάκια πολλά και εορταστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ καλή μου για το εύστοχο σχόλιο!!
      Να αγαπάμε τον εαυτό μας δεν είναι εγωιστικό, είναι αξιοπρέπεια και μια καλή αφετηρία για να ζούμε με ενσυναίσθηση..

      Να είσαι πάντα γερή και δυνατή!! 🥳🌻

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά με υγεία. Υγεία Κατερίνα μου... η πιο απαραίτητη ευχή και όλα τα άλλα φτιάχνονται, ταιριάζονται και δημιουργούνται από άξιους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πιο απαραίτητη κι όμως τη θεωρούμε δεδομένη και δεν την προστατεύουμε επαρκώς.

      Να είσαι καλά Μαρία μου να χαίρεσαι την κάθε στιγμή!!

      Διαγραφή
  3. Πολύχρονη Κατερίνα μου! Να είσαι γερή, δυνατή, υγιής και φυσικά συνειδητοποιημένη. Χαίρομαι να σε ακούω με θετικές σκέψεις και σχέδια δημιουργικά. Να έχεις γύρω σου ανθρώπους, που σε αγαπούν και μπορούν να σού δώσουν κάτι θετικό.
    Τις ευχές μου από καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ και πάλι Γιάννη μου για την παρουσία σου, την υποστήριξη και την σκέψη!! Ό, τι καλύτερο σε σένα και την οικογένειά σου 🙏🌻

      Διαγραφή
  4. Κατερίνα μου, χρόνια πολλά, δημιουργικά, ευτυχισμένα! Να είσαι υγιής σωματικά και ψυχικά ώστε να βρίσκεις πάντα τη δύναμη μέσα στις αντιξοότητες να συναντάς τον εαυτό σου... Γιατί όταν χάνουμε τον εαυτό μας χάνεται το νόημα των πάντων.
    Την αγάπη μου σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Λία μου!! Κι εσύ πάντα γερή και δημιουργική, πολλές αντοχές και δύναμη!! ❤️

      Διαγραφή