Pause με την Τίνα Μιχαηλίδου

By Katerina V - Ιουλίου 04, 2023

 



Σήμερα φιλοξενούμε μια ιδιαίτερη παρουσία, ευρύτερα γνωστή ως relationship blogger. Έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι πότε την γνώρισα διαδικτυακά, ίσως και στο ξεκίνημα μου στο blogging το 2012.  Για όλα όμως υπάρχει το κατάλληλο timing κι έτσι είχα την χαρά να την γνωρίσω πρόσφατα από κοντά. Είναι από εκείνες τις λίγες φορές που νιώθεις οικειότητα, σαν να γνωρίζεστε με κάποιον χρόνια. Και συνειδητοποιείς πως τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο. Κάποιοι άνθρωποι έχουν μια θετική και δημιουργική αύρα με ό,τι κι αν ασχοληθούν.


"Η Τίνα Μιχαηλίδου γεννημένη στη Λευκωσία της Κύπρου,έγινε Θεολόγος και Βοηθός Νοσηλευτή. Τα τελευταία χρόνια είναι Φροντιστής ασθενών με χρόνιες παθήσεις, είναι Relationship Blogger και Συγγραφέας.

Είχε δική της εκπομπή με τίτλο "ΤΙΝΑ...ΛΕΜΕ!" όπου έδινε συμβουλές για σχέσεις, χωρισμούς κλπ. Ασχολείται με δική της collection, όπου πάνω σε διάφορα είδη πχ κούπες γράφει τα δικά της quotes, αλλά και του μπαμπά της. Η collection της είναι για φιλανθρωπικό σκοπό και την βρίσκει κάποιος στο bythebook.gr. Με τη νέα σεζόν θα μπορείς να την ακούς κάθε Τρίτη και ώρα 22:00-23:30 στο Elegant Radio με τίτλο "Τι να μας πουν και οι πρώην! Έχει εκδώσει 5 βιβλία, το "Και μη Χειρότερα!" το πρώτο της βιβλίο έγινε Best Seller τον Νοέμβριο του 2022, ενώ το Σημειωματάριό της "Του (α)κατάλληλου το χάλι...το ποδοπάτησα με χάρη!" ήταν προτεινόμενο για βραβείο Public στην κατηγορία Ευ Ζην. Τώρα ετοιμάζει το 6ο της βιβλίο προς τιμήν του μπαμπά της."


πηγή εικόνας: https://coffeevibesmagazine.com/

Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου της "Η Βίβλος των χωρισμένων γυναικών" στην οποία παρευρέθηκα, θα μιλήσουμε για το συγγραφικό της έργο και την θεματολογία που ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να αποτελεί ακόμα taboo να μιλάμε για αυτά τα θέματα, για τους χωρισμούς και για τους πρώην. Εξάλλου οι άνθρωποι κολλάμε εύκολα ταμπέλες. Μέχρι και σήμερα οι γυναίκες στιγματίζονται πιο εύκολα μετά από έναν χωρισμό. Αν και κατά κύριο λόγο είναι μια εσωτερική διαδικασία για τον καθένα μας, όταν μπορέσουμε να μιλήσουμε απελευθερωμένα γι'αυτό τότε έχουμε ήδη περάσει στο επόμενο σημαντικό στάδιο.



Γιατί όμως η Τίνα διαφέρει ως προς αυτό; Μέσα από τη φιλοσοφία της και τη στάση ζωής της δεν έχει σκοπό να γίνει εκείνη η ακόμα μία γυναίκα που κράζει τους πρώην. Αντιθέτως με σεβασμό και χιούμορ, με μια πιο αισιόδοξη διάθεση καταπιάνεται με αυτά τα ζητήματα για να λειτουργήσει τόσο προληπτικά όσο και σαν αντιμετώπιση στο τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Δεν αντικαθιστά τους ειδικούς επαγγελματίες σε καμία περίπτωση και προς τιμή της αναφέρει την αναγκαιότητα τους. Επιπλέον, δεν επικεντρώνεται μόνο στους πρώην αλλά και στον κόσμο των νυν, σε θέματα διατήρησης της σχέσης, στην ζήλεια, στα όρια, σε θέματα επικοινωνίας και στους τρόπους για να βρεις ξανά το χαμόγελο σου!


"Κάποιες φορές πρέπει να περάσεις από δύσκολες καταστάσεις για να εκτιμήσεις το πόσο ωραία είναι η ζωή και πως το μόνο που αξίζει είναι να είσαι καλά εσύ και η ψυχολογία σου. Δεν σκέφτομαι το παρελθόν μου. Χαίρομαι που γνώρισα κάποιους ανθρώπους, που έμαθα από τα λάθη μου, αλλά δεν υπάρχει χώρος για αυτούς πλέον στη ζωή μου."

 

Γράφει απλά, με αμεσότητα σαν να είμαστε δύο φίλες που ανοίγουμε την καρδιά μας η μία στην άλλη. Θα ταυτιστείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα πάρεις ιδέες, θα νιώσεις πιο άνετα με αυτό. Δεν θα σου χρυσώσει το χάπι, σε όλες τις σχέσεις φταίνε και οι δύο και επίσης μη ξεχνάμε πως είμαστε οι επιλογές μας. Η Βίβλος των χωρισμένων γυναικών λοιπόν είναι ένα πραγματικά ευχάριστο βιβλίο που σίγουρα θα βρεις κομμάτια του δικού σου εαυτού και των εμπειριών σου.




Πέρα από το συγγραφικό της έργο, είναι αξιοπρόσεκτη η στάση ζωής της σχετικά με ένα οικογενειακό της  θέμα για το οποίο μιλάει ανοικτά στις συνεντεύξεις της και στις παρουσιάσεις βιβλίων. Σκοπός της μέσα από τις δικές της εμπειρίες, να δίνει δύναμη και κουράγιο σε άλλους ανθρώπους που είναι φροντιστές γονέων με άνοια. Μας υπενθυμίζει πως η υγεία, ψυχική και σωματική, είναι το σημαντικότερο και πως όλα τα  υπόλοιπα αντιμετωπίζονται και λύνονται.  

Όπως πολύ όμορφα αναφέρει και στον επίλογο της Βίβλου των χωρισμένων γυναικών, "μάζεψα όλα τα quotes και τις σκέψεις που έκανα όλα αυτά τα χρόνια για τους άντρες και τις σχέσεις {...}. Παράλληλα όμως με αυτό το βιβλίο, μπορείς να βρεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου και να αρχίσεις να προχωράς παρακάτω σιγά σιγά. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι και για εσένα μια ψυχοθεραπεία αυτή.  

Αυτό δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή {...}".


Ps με το μότο της Τίνας Μιχαηλίδου:

Μην ξεχνάς να χαμογελάς αληθινά ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου, γιατί σου πάει και γιατί σου αξίζει.



 







  • Share:

You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Πολύ όμορφη παρουσίαση, Κατερίνα μου. Σε μια εξαίρετη Τίνα. Μπράβο μου και στις δυό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Γιάννη μου, σε ευχαριστούμε πολύ!! 🌻

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ 🙏🙏

      Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ αγαπημένη μου Κατερίνα ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία η φιλοξενία σου Κατερίνα μου. Πρέπει να στηρίζουμε τους bloggers και τους συγγραφείς της χώρας μας, γιατί συνήθως όλοι μιλούν για αυτούς του εξωτερικού.
    Η Τίνα απ' όσο έχω διαπιστώσει από τις αναρτήσεις της, είναι ένας αληθινός, γλυκός και ευαίσθητος άνθρωπος και πιστεύω ότι αυτό είναι έ ν α από τα μυστικά της επιτυχίας της.
    Καλό βράδυ και στις δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ αγαπημένη μου Μαρίνα ❤️

      Διαγραφή
    2. Ισχύουν όλα όσα λες Μαρινάκι μου!!
      Καλή εβδομάδα σε φιλώ 🌻

      Διαγραφή