Δράσεις και αντιδράσεις

By Katerina V - Ιουνίου 19, 2023

 



Κάποιοι άνθρωποι αντιδρούν περίεργα όταν συμβαίνουν ριζικές αλλαγές στη ζωή σου. Και όχι απαραίτητα από κακία, ζήλεια, ανταγωνισμό, αδιαφορία ή στεναχώρια. 

Ίσως αυτό να συμβαίνει γιατί ταυτίζονται με κάτι που εκείνοι δεν έχουν την δύναμη να το αλλάξουν. Είναι καθαρά δικό τους εσωτερικό ζήτημα και δεν έχει να κάνει με εσένα. Μπορεί να βλέπουν μέσα από τις δικές σου εμπειρίες κάτι κοινό και να φοβούνται να τολμήσουν. Ενδόμυχα μπορεί και να σε θαυμάζουν αλλά να μη στο αποκαλύψουν ποτέ. Μπορεί απλά να μη συμβαδίζει πλέον ο τρόπος σκέψης και ζωής που ακολουθείτε. Το πιο πιθανό είναι να σταματήσουν να είναι δίπλα σου και να μη μοιραστούν τους λόγους. Ή να βρουν διαφορετικές αφορμές και δικαιολογίες.


Να θυμάσαι ότι όλες οι συμπεριφορές κρύβουν από κάτω ζητήματα, σαν το κλασικό παράδειγμα με το παγόβουνο. Έχουν τέτοιο βάθος που δεν έχεις ιδέα παρά μόνο όταν σπάσει.


Μη ξεχνάς ότι η προσωπική σου πορεία, το να αγωνίζεσαι για τους στόχους και τα όνειρα σου, το να απολαμβάνεις όσα σε γεμίζουν, το να ζεις νέες εμπειρίες δεν αφορούν κανέναν άλλον. Γι' αυτό και η δύναμη που αποκτάς όταν αυτοθεραπεύεσαι είναι απίστευτα ισχυρή.  

* Όταν μιλάμε για αυτοθεραπεία, δεν αναφερόμαστε στις περιπτώσεις εκείνες που ξεφεύγουν από τον έλεγχο και τις αντοχές μας και χρειάζονται βοήθεια από ειδικό.

Είναι πολύ όμορφο να έχεις δίπλα σου ανθρώπους να σε στηρίζουν. Αλλά αν δεν μάθεις να βασίζεσαι στον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου, να αναλαμβάνεις τις ευθύνες και να βρίσκεις τρόπους να τα αντιμετωπίζεις όλα, δεν θα το κάνει κάποιος άλλος για σένα. 

Τέλος μη ξεχνάμε πως ό,τι κι αν επιλέξουμε πάντα θα μας κρίνουν όπως και το ότι θα υπάρξουν απώλειες. Έτσι όμως γινόμαστε πιο δυνατοί. 


Καλή εβδομάδα με αντοχές 🌻




Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδημοσίευση του κειμένου χωρίς αναφορά στην πηγή 


  • Share:

You Might Also Like

1 σχόλια

  1. Αυτό συμβαίνει αρκετές φορές ναι. Συνήθως προς τα έξω, προς τον περίγυρό μας, εκπέμπουμε μια εικόνα, την οποία και έχουμε είτε αποδεχθεί σιωπηρά είτε καλλιεργήσει εμείς.
    Κάθε μεγάλη αλλαγή της, δημιουργεί αντιδράσεις ως προϊόν αντανάκλασης της νέας μας προσωπικότητας ή συμπεριφοράς. Δεν είναι πάντα αρνητικό αυτό και εξαρτάται το τι είδους αντιδράσεις αυτή προκαλεί.
    Φυσικά, κυρίαρχο παραμένει ότι είναι δική μας επιλογή και ο οποιοσδήποτε κινείται γύρω μας οφείλει να τη σεβαστεί εκτός αν αυτή προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις.
    Δεν είναι απλό το θέμα, δεν αντιμετωπίζεται με ένα ...εγχειρίδιο. Είναι πολύπλοκο και σε κάθε περίπτωση, αφορά την εικόνα της ζωής μας. Δικής μας.
    Καλησπέρα Κατερίνα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή