Πράγματα που με ενοχλούν στο διαδίκτυο

By Katerina V - Ιουνίου 23, 2018


Η Μαρίνα - εκεί που ερωτεύεται τη ζωή - με έχει παρασύρει ουκ ολίγες φορές! Άλλο που δεν ήθελα να ξεκινήσω να γράφω για όλα όσα με ενοχλούν στο διαδίκτυο.. Η σειρά που θα αναφερθούν είναι τυχαία, δεν θα τους κάνω την χάρη να τα αξιολογήσω κιόλας! Όπως θα έχετε ήδη αντιληφθεί δεν θα είμαι καθόλου επιεικής. Εννοείται πως υπάρχουν άλλα τόσα για τα οποία είμαι ευγνώμων που υπάρχει το διαδίκτυο. Το έχουμε θίξει ξανά πως τα πάντα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο τα διαχειριζόμαστε.

1. Οι ψεύτικες ειδήσεις..η παραπληροφόρηση με κάποιο τρόπο συνδέονται και τα απεχθάνομαι.
2. Όσους ασκούν ψυχολογική βία, κοινώς τους haters. Οι οποίοι δεν μένουν μόνο στους σελέμπριτι, έχουν ως στόχο τους πάντες και δυστυχώς ακόμα και ανήλικα παιδιά που τα παρακινούν μέχρι και για αυτοκτονία.
3. Η ευκολία του "γκουγκλάρω" μας κάνει λίγο κακομαθημένους και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία της βαθιάς έρευνας. Ή ακόμα και να σκεφτούμε κάτι μόνοι μας πριν δούμε έτοιμη την λύση.
4. Τα likes. Ναι κι εγώ κάνω αλλά δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνουν αυτοσκοπός. Ούτε να κριθούμε από την ποσότητα. Μια γενιά είναι ήδη καμένη από τα social media και όσα συνεπάγονται.
5. Η υπερβολική έκθεση μωρών και μικρών παιδιών από τους γονείς τους, οι οποίοι εκτός του ότι αγνοούν τους κινδύνους, δεν έχουν και την συγκατάθεση των παιδιών τους.. Όσο αστείο κι αν φαίνεται, τα παιδιά δεν είναι κτήμα μας για να τα "χρησιμοποιούμε" όπως θέλουμε και να καλύπτουμε προσωπικές -κοινωνικές μας ανάγκες. Υπάρχουν και όρια. Όταν αποκτήσουν αντίληψη και δουν όλες τις προσωπικές τους στιγμές εκτεθειμένες πως θα νιώσουν άραγε;
6. Το γεγονός ότι η φωτογραφία σου ή το όνομά σου μπορεί να χρησιμοποιηθούν από άγνωστο με άγνωστες διαθέσεις. Κι έτσι κατ'αυτό το τρόπο να συνδεθείς με πράγματα που δεν γνωρίζεις.
7. Οι διαδικτυακές σχέσεις (που είναι κατά κύριο λόγο διαδικτυακές).



8. Το "Ό,τι δηλώνεις είσαι" καλά κρατεί και στο διαδίκτυο. Ναι δεν λέω σε κάνει να γελάς, μα είναι και πολύ εξοργιστικό κάποιες φορές!




9. Οι απάτες παντός είδους. Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό, κάποιες σελίδες που δημοσιεύουν "κάνε ένα like να βοηθήσετε τον μικρό Νικόλα να σωθεί". Και δωστου από κάτω προσευχές, σχόλια, κοινοποιήσεις.. Είναι τόσο λυπηρό να βλέπεις έναν λαό αποχαυνωμένο. 
10. Οι opinion makers που έχουν όπλο το twitter από τον καναπέ τους. Έχω γελάσει πολλές φορές με τα εύστοχα σχόλιά τους (κυρίως με κάποια κοινωνικά reality), όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Νομίζω έχει δοθεί μεγαλύτερη διάσταση από όση τους αρμόζει. Και όταν βλέπω πρωθυπουργούς και άλλους που υποτίθεται εκπροσωπούν την χώρα τους να γράφουν οτιδήποτε σε στυλ δήλωσης νευριάζω μέχρι εκεί που δεν πάει. Βρήκαμε παιχνιδάκι!




Τι λέτε να το αντιστρέψουμε;;
Πολύς χρόνος - λίγο ίντερνετ




  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια