Τι έμαθα από την ανεργία

By Katerina V - Ιουνίου 29, 2018


Όχι, δεν έχω σκοπό να ωραιοποιήσω την ανεργία, ούτε να χρυσώσω το χάπι κανενός. Είναι μια πολύ ζόρικη περίοδος, ειδικά όταν συνοδεύεται και από έλλειψη επιδόματος (πιστέψτε με). Παρ'όλα αυτά, μπορείς να βρεις τρόπους να εκμεταλλευτείς την συγκεκριμένη εποχή με δημιουργικότητα και εξυπνάδα. Από το να κλαις κάθε μέρα, έχεις καμιά καλύτερη ιδέα;

Με την ανεργία είμαστε φίλες ανά τακτικά χρονικά διαστήματα εδώ και πολλά χρόνια. Διαφορετικά θα έγραφα αερολογίες, εδώ ο σκοπός είναι να βοηθήσω ανθρώπους να ξεκολλήσουν από την ταμπέλα της ανεργίας. 

Και για να ξεκινήσουμε με χαμόγελο, όποιος πιστεύει τις έρευνες που δημοσιεύονται ας σκεφτεί λίγο βαθύτερα.. Γιατί με προγράμματα 3, 5, 6, 8 μηνών η ανεργία δεν μειώνεται.. παρατείνεται! Και φυσικά οι εν λόγω έρευνες δεν συμπεριλαμβάνουν όλους εκείνους που μετανάστευσαν για μια καλύτερη τύχη...



Κι αφού κάναμε ένα ευχάριστο διάλειμμα, ας γυρίσουμε τώρα στα δικά μας!!

Τι έμαθα, λοιπόν, από την κυρία Ανεργία:

  • Έχεις κάθε δικαίωμα να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς πολύ πολύ άμεσα.
  • Δεν βοηθά πουθενά να νιώθεις υποτιμημένα σε σχέση με φίλους και γνωστούς που η επαγγελματική τους πορεία είναι καλύτερη από την δική σου ή εξελίσσονται πιο γρήγορα. Αν συγκρίνεις, το έχασες το παιχνίδι.
  • Πρέπει να φτιάξεις ένα πλάνο για το τι δουλειές σε ενδιαφέρουν, το να στέλνεις παντού είναι άτοπο. Χωρίς να θέλω να μειώσω καμία δουλειά, δυστυχώς όσες δεν ζητάνε προσόντα και προύπηρεσία είναι ολίγον απάτη. (εμπειρικά μιλώντας)
  • Φτιάξε το βιογραφικό σου όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο και μεστό. Χωρίς υπερβολές και χωρίς παραλείψεις. Βάλε στην θέση σου τον υποψήφιο εργοδότη αν διάβαζε το βιογραφικό σου θα έδινε σημασία;
  • Οι απογοητεύσεις και η απελπισία είναι μέσα στο πρόγραμμα. Φρόντισε να τρως υγιεινά, να αθλείσαι και να κοιμάσαι σωστές ώρες. Έτσι θα θωρακιστείς από τυχόν ψυχοσωματικά προβλήματα.
  • Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο για να πας όσες περισσότερες βόλτες μπορείς (με καφέ στο χέρι οικονομικά) και να δεις φίλους που δεν έχεις την ευκαιρία όταν εργάζεστε και οι δύο.
  • Αναζήτησε δωρεάν ημερίδες πάνω στον τομέα σου, ή οικονομικές μετεκπαιδεύσεις κάνοντας χρήση του δικαιώματος έκπτωσης λόγω ανεργίας.
  • Το ίδιο ισχύει και για τα πολιτιστικά.
  • Επεδίωξε σε αυτό το χρονικό διάστημα να συναναστρέφεσαι με θετικούς ανθρώπους, ικανούς να σου δώσουν κίνητρα και ώθηση!


Εύχομαι όσοι περνάτε ανάλογες καταστάσεις, να μη σταματάτε να παλεύετε και σύντομα να βρείτε μια αξιοπρεπή εργασία όχι μόνο για επιβίωση αλλά και για να είστε δημιουργικοί!




  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια