Diary of Bliss May '20

By Katerina V - Μαΐου 01, 2020


Ούτε που θυμάμαι ποια ήταν η τελευταία φορά που έγραψα στο ημερολόγιο ευγνωμοσύνης!
 Η τρελή καθημερινότητα με συνεπήρε και μου θυμώνω πολύ γι'αυτό.


➳➳➳➳

Το Diary of Bliss είναι η πρώτη στήλη που δημιούργησα πριν από χρόνια και συμμετείχαν αρκετοί bloggers μέσα από τα δικά τους ιστολόγια. Μετράμε ευλογίες και όχι στερήσεις. Διακρίνουμε πόσοι λόγοι υπάρχουν για να έχουμε ευγνωμοσύνη. Και μας το υπενθυμίζουμε!


Αν θέλετε κι εσείς να γράψετε το δικό σας Diary of Bliss, μπορείτε να πάρετε την εικόνα και τον σύνδεσμο της συγκεκριμένης ανάρτησης και απλά αφεθείτε.. θα νιώσετε καλύτερα!

➳➳➳➳

Από το τέλος του 2018 έχω να γράψω τελικά και έχω ζήσει άπειρα πράγματα από τότε. Τώρα όμως, με όλα αυτά που περνάμε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να το φέρω ξανά στο προσκήνιο! Μέσα από κάθε καταστροφή καλούμαστε να αναθεωρήσουμε. Αν και κατά την γνώμη μου καλό είναι να αναθεωρούμε και όταν όλα (νομίζουμε ότι) βαίνουν ορθά..



Σε όλη αυτή την περίοδο του περιορισμού (που λανθασμένα κάποιοι αποκαλούσαν καραντίνα - καραντίνα είναι όταν νοσείς και είσαι κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες σε ένα δωμάτιο του σπιτιού) είδα και ένιωσα πολλά. Πρώτα απ'όλα μου φάνηκε αχαριστία η τόση γκρίνια όταν άλλοι άνθρωποι έχαναν την ζωή τους, κινδύνευαν, σταμάτησαν από τις δουλειές τους, ζούσαν σε σπίτια με τρομερές ελλείψεις, με πολλά παιδιά που έπρεπε να συγχρονιστούν και να κάνουν τηλεδιδασκαλία, με παιδιά ειδκής αγωγής και άλλες τόσες περιπτώσεις πραγματικά δύσκολες. Μπορεί να μην ένιωσα τον εγκλεισμό γιατί εργαζόμουν, αλλά:


  • Για ακόμα μία φορά αντιλήφθηκα την αξία της καθημερινότητας, που δεν χρειάζεται να χάσουμε για να εκτιμήσουμε.
  • Πόσο ανεκτίμητο να βλέπεις τους γονείς σου, τα αδέλφια σου όποτε θέλεις και πόσο στενάχωρο είναι να μη μπορείς να τους συναντήσεις.
  • Πόσο όμορφο να βγαίνεις για έναν καφέ με φίλους σου αντί να τους μιλάς με μηνύματα γραπτά και ηχητικά!
  • Να βρίσκουμε λίγο χρόνο καθημερινά για τα ενδιαφέροντά μας, γιατί αυτά είναι η πηγή δύναμης, ανάσας και έμπνευσης.  




Και τελικά δεν κατάλαβα τι μας πείραξε περισσότερο. Που χάσαμε την ελευθερία μας παροδικά ή που κινδυνεύουμε από μια πανδημία η οποία θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη και κάπως έτσι θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα;


Πόσο μου έλειψε μια βόλτα στην θάλασσα, μια βόλτα στα στενά της Πλάκας και ένα ταξίδι. Πλέον όμως γνωρίζω πως όταν έρθει η ώρα θα τα χαρώ διπλά! Κι αν χρειαστεί να τα στερηθώ ξανά δεν θα φέρω την καταστροφή ούτε θα γίνω άλλος άνθρωπος...


πηγή εικόνας: https://www.flickr.com/photos/143115518@N06/35191325961/

Καλή Πρωτομαγιά!




  • Share:

You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Ήθελα να ήξερα τί μας περιμένει από Δευτέρα
    (που, αίφνης έγινε υποχρεωτική κι η μάσκα..)
    Καλημερούδια και καλή πρωτομαγιά! Φιλάκια! 🌸

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μάσκα είναι το λιγότερο..

      Καλό μήνα Πέτρα μου!! 🌷

      Διαγραφή
  2. Καλό μήνα να έχουμε. Ελπίζω πως όλα θα είναι καλύτερα από Δευτέρα.... Έστω και με μάσκα.🌺🌺🌺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Κατερίνα μου. Καλή Πρωτομαγιά. Όντας σε μια ευαίσθητη κοινωνική γραμμή πιστεύω κατανοείς περισσότερο την κοινωνική φετινή σημασία της Πρωτομαγιάς την ώρα που στενάζουν τα εργατικά δικαιώματα. Αλλά παράλληλα προσφέρεις και την ανθρώπινη διάσταση σε αυτήν.
    Η Αναφορά ευγνωμοσύνης στις στιγμές και στα πρόσωπα που αναφέρεις είναι πολύ σημαντικά και γεμάτα συγκίνηση.
    Βάστα δυνατά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποσό όμορφο όλο τούτο αγαπημένη μας , ο ευγνώμων άνθρωπος είναι μαγνήτης για όλα της γης τα θαύματα 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

    ΑπάντησηΔιαγραφή