September Journal Prompts

By Katerina V - Σεπτεμβρίου 21, 2022



Καλησπέρα καλησπέρα! Αν και αυτός ο Σεπτέμβρης δεν είναι ο πιο ευνοϊκός μήνας για εμένα, όντας ανάποδο πλάσμα θα πάω κόντρα και θα γράψω σε αυτή τη στήλη! Αυτά τα 10 χρόνια στο blogging θυμάμαι πιο έντονα τις στιγμές που έγραφα ή συμμετείχα σε δρώμενα κάτω από αντίξοες συνθήκες παρά σε ομαλές περιόδους. Κι έχει άλλη αξία τότε, να μη παρατάς τίποτα...





1.The best parts of fall: Έχω μια αδυναμία στο φθινόπωρο, στην πτώση της θερμοκρασίας, στα ρούχα που αλλάζουν, στα ζεστά ροφήματα, στους νέους στόχους και τις βόλτες...

2. Where you want to be: Θα ήθελα όσο τίποτα ένα ταξίδι μακριά! Οπουδήποτε, αρκεί να αλλάξω παραστάσεις.

3. What does content look like? Ομολογώ δεν κατάλαβα την ερώτηση, θέλω βοήθεια κοινού!

4. Something you want to try: Θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο, πρόσφατα άρχισα pilates και κόλλησα. Προσανατολίζομαι σε κάποια ομάδα πεζοπορίας, όσο μεγαλώνω νιώθω την ανάγκη να έρχομαι πιο κοντά στη φύση.

5. This week's successes: Καταφέραμε με τους συναδέλφους να μαζέψουμε πολλά σχολικά είδη για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Η χαρά που δώσαμε είναι ανεκτίμητης αξίας.

6. Your first memory of one friend: Με διαβάζουν οι φίλοι μου οπότε υποθέτω πρέπει να θυμηθώ κάτι καλό!! Λένε ότι η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική και δεν έχουν άδικο. Δεν θυμάμαι ακριβώς τις πρώτες στιγμές, οι περισσότερες ήταν απλές αλλά θυμάμαι πως με έκαναν να αισθανθώ. Μένω με εκείνους που νιώθω ο εαυτός μου. Που με κάνουν να γελάω και δεν με κρίνουν.

7. Advice to ignore: Κάποιες φορές νιώθω άβολα να δίνω συμβουλές όπως και να δέχομαι. Είναι προτιμότερο να δίνεις κίνητρα, έμπνευση, ερεθίσματα. Να ενεργοποιείς τον άλλον διαφορετικά. 

8. What encourages you? Η ψυχική μου δύναμη που είναι ανεξάντλητη και πηγαία. Κι όταν βλέπω μικρές πράξεις ανθρωπιάς παντού.

9. How do you encourage others? Δεν κάνω ιδιαίτερη προσπάθεια. Προσπαθώ με καλοσύνη, με ευγένεια και καλή ενέργεια. Συνήθως μου λένε ότι τους ηρεμώ.

10. Something to share: Είναι η μέρα που κάνω εξετάσεις προεγχειρητικές και παρατηρώ τους εργαζόμενους στη κλινική μιας και έχω περάσει από το ίδιο πόστο πρόσφατα. Οπότε κατανοώ και αποκωδικοποιώ συμπεριφορές και τους αντιμετωπίζω με ευγένεια. Κι αυτό επιστρέφει σε εμένα. Και καταλήγω πάντα πως είναι στο χέρι μας να κάνουμε την επικοινωνία ευκολότερη για όλους μας.

11. A celebration: Μου έχουν λείψει οι γιορτές, οι μαζώξεις σε σπίτια αλλά και να διασκεδάζουμε έξω.. Αυτό το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο και δεν είχε τέτοιες στιγμές.

12. A time you made a good choice: Έπεσε διάνα. Η ημέρα του χειρουργείου μου ήταν σίγουρα μια καλή απόφαση που πήρα μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και εμπόδια. Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα αλλά θα μου μείνει μάθημα να μην αναβάλλω και να βάζω την υγεία μου πάνω από όλους κι από όλα.

13. A favorite meal: μμμ burgers η αμαρτία μου.

14. An important truth: Ποτέ ξανά προσδοκίες από κανέναν!!

15. The thing that gives you hope: Ότι μέσα στο χάος μας περιμένουν ακόμα όμορφα πράγματα να ζήσουμε. Να μη χάνουμε το κουράγιο μας.

16. The last library you visited: Ντροπή μου, ούτε που θυμάμαι. Να και κάτι που χάσαμε στην ευκολία του ίντερνετ.

17. A minor roadblock in your life: Μικρό-μεγάλο βασικά εμπόδιο η κατάσταση που επικρατεί με τα ενοίκια στα ύψη, που δε μπορούμε να βρούμε αυτό που θέλουμε οι περισσότεροι νομίζω. Ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι απλό και αξιοπρεπές.

18. One thing to do today: όντας ακόμα στην ανάρρωση, ταινίες, σειρές και προσπάθεια χαλάρωσης! 

19. What are you waiting for? Περιμένω λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, είμαι πεισματάρα καλέ.

20. What really matters: Ε τι άλλο πέρα από την υγεία μας ψυχική και σωματική;

21. A way to relax: Με ωραία μουσική και καλές σκέψεις.. Που και που είναι αποτελεσματικό να κοντρολάρουμε το μυαλό μας. 



Σας φιλώ 🌻




  • Share:

You Might Also Like

10 σχόλια

  1. Σιδερένια, Κατερίνα μου, και γρήγορα να είσαι στα καλύτερά σου!
    Να βάζεις τον εαυτό σου ως πρώτη σου προτεραιότητα, για να μπορείς ύστερα να φροντίζεις και τους άλλους. Σου εύχομαι όμορφα ταξίδια με καλή παρέα, επισκέψεις σε βιβλιοπωλεία, αν όχι σε βιβλιοθήκες, εξόδους για νόστιμα burger και ένα σπίτι κοντά στο σπίτι των ονείρων σου, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να πουληθείς για να το αποκτήσεις.
    Φιλάκια πολλά
    ΥΓ: Το 3 εγώ το αντιλαμβάνομαι σαν "πώς είναι να είναι κανείς ευχαριστημένος", αλλά όντως είναι κάπως περίπλοκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Τι ωραία ευχή και πόσο όμορφα τα ένωσες όλα!
      Να ευχηθώ καλό φθινόπωρο;; 🍁🍁

      Διαγραφή
  2. Κατερίνα μου, ο Σεπτέμβρης είναι μαγικός μήνας. Έχει μια απίστευτη γοητεία αλλά αφορά ανθρώπους που ξέρουν αλλά, δυστυχώς, που μπορούν πια να ζήσουν. Και πολύ καλά κάνεις και σε εμπνέει. Και βγάζεις τον πιο όμορφο εαυτό σου.
    Θέλω να είσαι καλά, θέλω να ζεις όμορφα και να σε χαιρόμαστε και εμείς εδώ, οι φίλοι σου.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως! Γι αυτό πάω κόντρα σε όσα βιώνω και παλεύω να μένω δημιουργική. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Γιάννη μου, όλοι πρέπει να ζούμε όμορφα μέσα σε αυτό το χάος.. Δεν θα νικηθούμε.. Καλό σαββατοκύριακο 🌻

      Διαγραφή
  3. Μου αρέσει πολύ η ευγένειά σου που αναβλύζει μέσα από κάθε σου απάντηση.
    Ο Σεπτέμβρης είναι γενικά ένας όμορφος μήνας, έτσι τον ένιωθα ανέκαθεν. Απλά είναι μεταβατικός και... κλασικά, μας φέρνει και μια αλλαγή μαζί του: Μικρή έως αδιάφορη κάποιες φορές, ή μεγάλη.
    Να προσέχεις την υγεία σου, να αναρρώσεις γρήγορα και να σηκωθείς να σύρεις το χορό!
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ήξερες πόσοι βλέπουν ως εξωγήινη αυτή μου την ευγένεια. Για μένα είναι κάτι δεδομένο, έτσι μεγάλωσα και είναι στοιχείο μου που δεν αλλάζει.
      Σε ευχαριστώ πολύ Γιωτουλα μου κι εσύ να σε φροντίζεις και να είσαι πάντα έτσι δημιουργική!! 😘

      Διαγραφή
  4. Η υγεία πάνω απ' όλα πιτσιρίκα μου! ♥
    Όλα τα άλλα περνούν και μένει η ανάμνηση!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hello! I'm glad to arrive here, thanks to Giannis, and read all these beautiful things 😁 A very nice blog 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή