Mental health journal prompts

By Katerina V - Ιανουαρίου 18, 2023

 


Να 'μαστε πάλι εδώ, με αυτό το ιδιαίτερο ημερολόγιο! Μέσα σε δέκα ερωτήσεις σου δίνει περιθώριο να σκεφτείς, να συνειδητοποιήσεις, να αναθεωρήσεις, να εκτιμήσεις πολλά. Αν  βρίσκεσαι βέβαια σε αυτό το στάδιο εσωτερικής αναζήτησης.


  • Γράψε για αυτό που θα ήθελες περισσότερο να αφήσεις πίσω σου: 

Τις λάθος επιλογές μου!!

  • Ποια είναι η προοπτική σου για την ευτυχία:

Να είμαστε γεροί και όρθιοι. Να έχουμε εσωτερική γαλήνη και τους ανθρώπους που αγαπάμε δίπλα μας. Να κάνουμε όσα μας γεμίζουν.

  • Γράψε για έναν αγώνα που έδωσες στο παρελθόν. Πώς σε έκανε πιο δυνατό:

Ένας από τους πολλούς και διαφορετικούς αγώνες ήταν εκείνος με την αγχώδη διαταραχή. Το πάλεψα μόνη, κάτι που δεν το συνιστώ. Ίσως λόγω του επαγγέλματός μου κατάφερα να βρω τρόπους να το καταπολεμήσω και να βρω έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης και δράσης.

  • Τι είναι αυτό που λείπει από την ζωή σου:

Κάτι που το αναφέρω πολύ συχνά σε αυτά τα ημερολόγια. Η ξεγνοιασιά!

  • Τι μπορείς να κάνεις σήμερα για να νιώσεις καλύτερα αύριο; 

Να συνεχίσω να παλεύω με τους στόχους μου, να εξελίσσομαι σε όλα τα επίπεδα με τον δικό μου επιθυμητό τρόπο. Να διορθώσω όσο το δυνατόν ό,τι με δυσλειτουργεί.

  • Τι σε εμποδίζει από το να πετύχεις τους στόχους σου:

Η πραγματικότητα! Έτσι όπως είναι οι συνθήκες που βιώνουμε δεν μπορείς να ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Μας έχουν κάνει όλα τα απλά δύσκολα και ανέφικτα. Πρέπει να παλεύουμε για τα αυτονόητα.

  • Ποιος καταστάσεις σου δημιουργούν ανησυχία και τι κάνεις για να είναι πιο άνετα; 

Τα θέματα υγείας που προκύπτουν συνεχώς. Πέφτω και ξανασηκώνομαι χωρίς να τραβήξω άλλους κάτω μαζί μου. Πιο άνετα νιώθω όταν δεν σταματάω τα ενδιαφέροντά μου και όταν δεν απομακρύνω από κοντά μου τους ανθρώπους που αγαπώ και περνάω όμορφα μαζί τους. 

  • Είναι κάποιος που επηρεάζει αρνητικά την ψυχική σου υγεία; Αν ναι, γιατί;

Φυσικά, ο happy traveler που μας κυβερνάει. Και όλο αυτό το σινάφι. Το γιατί περιττό!

  • Γράψε μια στιγμή που ένιωσες περήφανος για τον εαυτό σου:

Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή. Όταν μου είπαν πως δεν θα μπορούσαν να με φανταστούν να κάνω άλλο επάγγελμα από αυτό του Κοινωνικού Λειτουργού. Πως ό,τι έχω εσωτερικά εκπέμπεται. Αυτό είναι μια μικρή νίκη σε όλα τα εμπόδια που έχω ξεπεράσει και δεν άφησα να με διαλύσουν. Οπότε και ένας σημαντικός λόγος να νιώσω περήφανη καθώς αυτό επηρεάζει και τις ζωές των άλλων.

  • Ονομάτισε πέντε πράγματα που σε κάνουν να χαμογελάς:

1. Μια όμορφη κουβέντα

2. Μια σφιχτή αγκαλιά

3. Ένα χαρούμενο παιδί

4. Τα αγαπημένα μου τραγούδια

5. Όταν πετυχαίνω κάτι που ήθελα πολύ



Αυτά για σήμερα, απλά και περιεκτικά! Σας αφήνω και ένα τραγούδι για να σας φτιάξει - ελπίζω- την διάθεση. Κάνε χαρούμενο έστω και έναν άνθρωπο! Μέχρι την επόμενη ανάρτηση... σας φιλώ με αγάπη!






  • Share:

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Όμορφες σκέψεις, θετικές αύρες, μέθοδοι διαφυγής από οποιαδήποτε γκρίζα ατμόσφαιρα. Οικοδομούμε την απομάκρυνση κάθε τοξικής κατάστασης από γύρω μας με σαφή και όμορφο τρόπο.
    Κατερίνα μου, καλησπέρα σου, να είσαι καλά, να χαμογελάς, να έχεις δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Γιάννη μου, είναι απαραίτητα και αυτά! Κάποιες φορές γινόμαστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό μας και ξεχνάμε πόσα καταφέραμε, πόσα ξεπεράσαμε.

      Καλή συνέχεια 🌻

      Διαγραφή
  2. Την ξεγνοιασιά το ξέρεις ότι μπορείς να τη βρεις ε; Όχι σε όλο το 24ωρο, γιατί είναι και η πραγματικότητα στη μέση όπως ακριβώς αναφέρεις στο κείμενό σου. Σε στιγμές, όμως, άλλοτε πιο εύκολα, άλλοτε πιο δύσκολα, μπορείς να τη νιώσεις. Να φτιάξεις τις συνθήκες για να τη νιώσεις.
    Σου εύχομαι ειλικρινά περισσότερες τέτοιες στιγμές στην καθημερινότητά σου.
    Να σε φροντίζεις!
    Για την όμορφη αύρα που έχεις ως άνθρωπος, και την καταλαβαίνω ακόμη κι αν μας χωρίζει μια θάλασσα, δε χρειάζεται να πω κάτι. Γίνεται αντιληπτή και από τα γραπτά σου.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μικρές δόσεις φυσικά και την έχω βρει, την έχω δημιουργήσει!
      Απλά θα το δεις και εσύ όταν πλησιάζεις τα 40 κάποια πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Ειδικά όταν έχεις συνεχόμενα θέματα υγείας και άλλα εμπόδια. Τόσο εσύ όσο και οι αγαπημένοι σου άνθρωποι. Βιώνεις άλλες καταστάσεις από ότι στην δεκαετία των 20!

      Σε ευχαριστώ από καρδιάς, χαίρομαι πολύ που το εισπράττεις!! 🤍

      Διαγραφή
  3. Ασπάζομαι Κατερίνα μου την προοπτική σου για την ευτυχία! Θα συμφωνήσω απόλυτα, πως με όσα βιώνουμε (δεν θέλω να σκέφτομαι και τι άλλο μπορούμε να βιώσουμε) τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα είναι ρευστά. Και δυστυχώς στον "εξελιγμένο" κόσμο μας, έχουμε φτάσει να παλεύουμε για τα αυτονόητα.
    Στα θέματα υγείας, σε νιώθω τόσο πολύ. Συμπάσχω. Αλλά συνεχίζουμε με δύναμη και θα τα καταφέρουμε, πού θα πάει!
    Με τον Happy Traveler με πέθανες, α) γιατί και εγώ έτσι τον αποκαλώ σε συζητήσεις, β) γιατί ήταν αναπάντεχο και γέλασα τόσο!!
    Να 'σαι καλά Κατερινάκι μου. Το ταξίδι της αυτογνωσίας, της επίγνωσης και της προσωπικής μας εξέλιξης δεν είναι ποτέ εύκολο. Αλλά ποτέ κανείς δεν θα πει πως ήταν βαρετό ή ότι ο προορισμός δεν ήταν όμορφος.
    Πολλά γλυκά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα από όλα τι όμορφο σχόλιο!! Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες 😊
      Χαχαχα σας αιφνιδίασα το ξέρω, τέτοιες αναφορές δεν κάνω στο blog. Όχι τίποτα άλλο θα πέσει γκαντεμόσκονη, θα χαλάσουν οι κώδικες και τέτοια, ξέρεις. Πολύ επιεικής ο χαρακτηρισμός μας γιατί είμαστε κιουρίες.

      Αγωνιστικούς χαιρετισμούς, εύχομαι να τελειώσουν και οι δικές σου περιπέτειες χωρίς άλλη ταλαιπωρία 💕💕 Σε φιλώ καλή συνέχεια 🌷

      Διαγραφή