10 πράγματα που μαθαίνεις στα 33 σου

By Katerina V - Αυγούστου 28, 2018



Κάθε χρόνο τα ίδια.. μεγαλώνεις! Κι εκεί που σου αρέσει μια ηλικία κι ένας αριθμός να'σου πάλι αλλάζει.. Έλα μωρέ όμως, μια ιδέα είναι όλα και τα σχετικά..! Έχεις βαρεθεί πια και να μελαγχολείς που είσαι η "χαμένη γενιά", που τόσα όνειρα και στόχοι καθυστερούν διαρκώς. Δεν συμβιβάζεσαι όμως! Για τους άλλους είσαι χαμένη γενιά, για εσένα είσαι ακόμα μαχήτρια! Οι αγώνες σου είναι προσωπική υπόθεση. Δεν γίνονται αντιληπτοί και δεν βροντοφωνάζουν. Κρύβονται κάθε μέρα σε μικρές μικρές νίκες. Στα χαμόγελα των αγαπημένων σου, στην περηφάνια των δικών σου, στα σ'αγαπώ τους. Μα πιο πολύ κρύβονται στον αυτοσεβασμό σου.

Μετά την άφιξή σου στην τρίτη δεκαετία γίνονται και οι μεγαλύτερες συνειδητοποιήσεις.
Αν μπορούσα να τις συνοψίσω σε δέκα, θα ήταν οι παρακάτω:


  1. Όσο μυαλό και να βάλεις, όσο και να μαθαίνεις από τα λάθη σου πάντα θα υπάρχει περιθώριο..
  2. Το "λίγοι και καλοί" στους φίλους παίρνει αξία. "Να δίνεσαι αλλά να μην σκορπίζεσαι" έγραψε η Αλκυόνη σε ένα από τα υπέροχα βιβλία της.
  3. Τα όνειρα δεν πρέπει να σε δεσμεύουν. Να αποτελούν κίνητρο κι όχι αυτοσκοπό.
  4. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο από την οικογένεια. Αν είσαι τυχερός και τους έχεις, αν είσαι διπλά τυχερός και έχετε καλές σχέσεις.. μη σταματάς να τους το δείχνεις.
  5. Οι άλλοι πάντα θα μιλούν για σενα και πάντα θα σε κρίνουν. ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.
  6. Κράτα τα χόμπι σου κι όσα σε γεμίζουν σαν πολύτιμο φυλακτό. Ωραίο πράγμα και η καριέρα (αν και σπανίζει στις μέρες μας), όμως σαν τις υπόλοιπες ενασχολήσεις δεν είναι. Εκείνες θα σου διευρύνουν τους ορίζοντες, εκείνες θα σε φέρουν σε επαφή με κόσμο που ταιριάζεις, εκείνες θα σε κρατάνε δημιουργικό και..ζωντανό!
  7. Να είσαι ευγνώμων. Για όσα έχεις. Όσα δεν έχεις σε διαμορφώνουν στον άνθρωπο που θέλεις να είσαι.
  8. Η συγχώρεση είναι για την ψυχή σου.
  9. Τα κλισέ κάποιοι τα δημιούργησαν, εσύ γιατί να πέσεις στην παγίδα τους; Την ρουτίνα επίσης κάποιοι την δημιουργούν.. Στο χέρι σου είναι να τα διαχειριστείς όλα. Κι όσα είναι μη διαχειρίσιμα μάλλον σου δείχνουν πως βρίσκεσαι σε λάθος δρόμο ή έχεις λάθος οπτική. 
  10. Η δική σου αλήθεια και η δική σου στάση ζωής δεν χρειάζεται να γίνει κατανοητή από όλους.


oops!



Τα hits που ήταν νούμερο 1 στα charts την ημέρα που γεννήθηκα:
28 Αυγούστου 1985

Huey Lewis & the News - The Power of Love

Madonna- Into the groove

Γεγονότα 28 Αυγούστου: 1963 - Πορεία στην Ουάσινγκτον
Ο αιδεσιμότατος Μάρτιν Λούθερ Κινγκ εκφωνεί τον λόγο του Έχω ένα όνειρο.


άντε.. happy 33!!


ΥΓ: Παρακαλώ πολύ να σημειωθεί στα πρακτικά ότι δεν σας ζάλισα με 33 πράγματα που έμαθα στα 33 μου ως είθισται να διαβάζουμε σε famous blogs! 


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια