Κυριακή πρωί... ελληνικός καφές και στο ραδιόφωνο έπαιζε...

By Katerina V - Αυγούστου 21, 2022

 


Κυριακή πρωί... Ελληνικός καφές και στο ραδιόφωνο έπαιζε...


Η ζωή, ξεκινά δυνατά

Και πατά σ'άλλους γαλαξίες

Συγχωρεί, τους πολύ τολμηρούς

Τους τρελούς και τις αξίες


Η ζωή, τρέχει με έτη φωτός

Ο καιρός δεν την τρομάζει

Προχωρεί, και για αγάπες παλιές

Ούτε που το κουβεντιάζει



Δεν θέλει και πολύ το μυαλό μου το ταλαίπωρο να λάβει τα απαραίτητα ερεθίσματα, να προβληματιστεί και να εμπνευστεί. Όχι εντάξει δεν περίμενα από τον Μπάση να μου κάνει μαθήματα ζωής.. Αλλά να μερικές φορές είναι κάποιες λεξούλες σαν καμπανάκι που χτυπάνε!


Γιατί έχουμε πάψει να είμαστε τολμηροί; Φοβόμαστε και την σκιά μας ακόμα.

Που πήγε αυτή η όμορφη τρέλα; Εκείνη που έχεις, όχι αυτή που πουλάς!

Οι αξίες κι αν χάθηκαν πρό πολλού... 


Γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η ζωή τρέχει με έτη φωτός; Ότι δεν θα ζήσουμε αιώνια. Γιατί ακόμα κλαίμε πάνω από τις στάχτες της κάθε παλιάς αγάπης;

Όταν θέλω να ταρακουνήσω τον εαυτό μου, γιατί κακά τα ψέματα δεν μπορεί άλλος να το κάνει αυτό για σένα, σκέφτομαι όσο μακάβριο κι αν ακούγεται "κι αν σήμερα είναι η τελευταία μου μέρα σε αυτόν τον κόσμο, τι έχω κάνει;".

Χωρίς φυσικά να το αφήνω να γίνεται θηλιά στον λαιμό, να με τρομοκρατεί ότι πρέπει να τα ζήσω όλα τώρα. Με ενεργοποιεί όμως στο να μη γίνομαι αναβλητική, στο να τολμήσω νέες εμπειρίες. Ακόμα και στο να συγχωρώ πιο εύκολα. Να αναγνωρίζω τα λάθη μου και να τα διορθώνω άμεσα. Να είμαι ευγνώμων για τα πάντα, ακόμα και για τον ήλιο που με φωτίζει έτσι γενναιόδωρα. Όσο χαζό κι αν ακούγεται. Να λέω τώρα όσα αισθάνομαι.


Οι άνθρωποι είμαστε τρομερά αχάριστα και κυνικά όντα. Νομίζουμε ότι μας ανήκουν όλα, δεν δεχόμαστε απόρριψη και φερόμαστε σαν να περιστρέφεται η γη γύρω από μας. Όταν πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι έχουμε ψηλά τον αμανέ και όταν πραγματικά πρέπει να ανοίξουμε τα φτερά μας και να πετάξουμε, θάβουμε κάτω από την γη όλα μας τα όνειρα.


Για τις αγάπες που τελείωσαν... Αντί να κρατάμε τα θετικά και να προχωράμε, κουβαλάμε και βγάζουμε τα σπασμένα όπου βρούμε. Εμμονικά γυρνάμε στο παρελθόν. Εγωιστικά θέλουμε να μας θέλουν. Και δεν βλέπουμε μπροστά μας.


Αν μαθαίναμε από μικροί πως να αγαπάμε τον εαυτό μας, θα αγαπούσαμε με υγιή τρόπο και τους άλλους.

Αν μαθαίναμε να ερωτευόμαστε το καθετί που μας εμπνέει και γαληνεύει την ψυχή μας, θα γινόμασταν καλύτεροι σύντροφοι, εραστές, φίλοι, γονείς.


Μπορούμε όμως ακόμα, τίποτα δεν χάθηκε. 

Οι αξίες υπάρχουν, περιμένουν ακόμα εκείνους τους τρελούς επαναστάτες να τους δώσουν πνοή!



Σας αγαπώ και σας φιλώ 🌻




  • Share:

You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Κατερίνα μου,
    κάποια τραγούδια ναι, με τους στίχους τους, χτυπάνε καμπανάκι, μάς ξεσηκώνουν, λειτουργούν διεγερτικά.
    Στα άλλα, πολύ σοβαρά, που βάζεις, παίρνω βαθιά ανάσα. Πολύ δύσκολα αυτά τα θέματα Κατερίνα μου.
    Και είναι και πολλά μαζί. Δεν ξέρω πού να σταθώ και γιατί γίνεται αυτό που περιγράφεις. Η κουβέντα αυτή θέλει τετ-α-τετ, καφεδάκι ή ποτάκι και συζήτηση.
    Την καλησπέρα μου καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άνοιξα πολλά θέματα μαζί το ξέρω! Θα είναι καφές ολοήμερος 🙂
      Καλησπέρα Γιάννη μου!!

      Διαγραφή
  2. Ταυτίζομαι απόλυτα! Όταν κάποιος με στεναχωρεί ή με νευριάζει, δεν θέλω να δώσω έκταση στο αρνητικό συναίσθημα και αμέσως λέω : "Όχι Μαρινούλα μου, όλα καλά, σε μια ώρα η ζωή μπορεί να τελειώσει, μην αναλώνεσαι και φυγεις με στεναχώριες!!!!". Και αμέσως, παίρνω δύναμη και συνεχίζω!!!!!!
    Όσο για το να ερωτευόμαστε τα πάντα, είμαι ο άνθρωπος σου!!!!!!! χαχαχα Δεν ονόμασα τυχαία το blog Εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή! Πιστεύω και εγώ ακράδαντα πως όταν μπορείς να ερωτεύεσαι κάθε πτυχή της ζωής, πετυχαίνεις σε κάθε σχέση σου, από τον εαυτό σου μέχρι τον σύντροφο/συνεργάτη/συγγενή/φίλο!
    Καλή εβδομάδα Κατερίνα μου, με χαμόγελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου αν δεν ταυτιζόσουν εσύ θα έχανα και τη τελευταία μου ελπίδα! 🌷Καλή εβδομάδα να έχουμε σε φιλώ!!

      Διαγραφή
  3. Να ένα κείμενο που θυμισε τα πρώτα σου χρόνια στο blogging! Λες και ξεπηδησε το positive thinking μπροστά μου. Για καλό στο λέω αυτό🙂

    Είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας να βλέπουμε τα θετικά, να αντλούμε από αυτά και να προχωραμε μπροστά.
    Σίγουρα η εφαρμογή από τα λόγια στην πράξη έχει πολλή (πολύ) δουλειά, αλλά αν σκεφτόμαστε πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, στο τέλος όλα θα είναι καλά. Και αν δεν είναι, εμείς θα έχουμε κάνει αυτό που οφείλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο είχα πει πως θα επανέλθω.. Όλες οι φάσεις που περνάμε είναι απαραίτητες βέβαια αλλά η βάση και η φύση μας παραμένει. Σε ευχαριστώ που το διέκρινες αυτό 🙏 (Και η διευκρίνιση που έκανες είναι περιττή μεταξύ μας.) 🙂



      Διαγραφή
  4. Α όντως είμαστε στο ίδιο mood! Χαχαχα

    Δε θα άλλαζα ούτε τελεία από όσα γράφεις.
    Ώρα να βγούμε έξω από τα κουτάκια μας και να κάνουμε κάθε τι "τρελό" που μας έρχεται στο μυαλό. Όχι τελείως άφιλτρα, αλλά με ειλικρίνεια προς τον εαυτό μας για το πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε να ξεφύγουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από την πεπατημένη.

    🧡🧡


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μου αρέσει αυτή η προσέγγιση της ισορροπίας Γιώτα μου!

      Καλή συνέχεια και μη μασάς 😍

      Διαγραφή