Όχι, δεν θα σιωπήσουμε.

By Katerina V - Οκτωβρίου 15, 2022

 


Όχι, δεν θα σιωπήσουμε.


Αρνούμαι να κλείσω τα μάτια και τα αυτιά.
Η τηλεόραση ας μείνει κλειστή. Και το μυαλό ανοικτό.
Έτσι πάει συνήθως, αντιστρόφως ανάλογα.
Αρνούμαι να δεχτώ ότι πάντα συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν.
Δεν θα γίνω παθητικός αποδέκτης στην κάθε παθογένεια αυτού του σάπιου κόσμου.
Ούτε θα πάψω να σοκάρομαι.


Όχι, δεν θα σιωπήσω.

Ούτε θα γράψω με κόσμιες λέξεις, καθώς πρέπει.
Κάνουμε θόρυβο για ένα σωρό ανούσια ζητήματα.
Δεν θα κάνουμε ησυχία όταν βιάζονται καθημερινά παιδιά, όταν δολοφονούνται γυναίκες, όταν δεν τιμωρούνται όλοι οι υπαίτιοι, όταν πνίγονται στις θάλασσες ως παράπλευρες απώλειες ενός πολέμου, όταν κακοποιούνται άνθρωποι με κάθε γαμημένο τρόπο.

Δεν θα χάσουμε την ανθρωπιά μας, ούτε το μυαλό μας, ούτε τις αξίες μας.
Είναι χρέος μας, είτε είμαστε γονείς είτε όχι, να καλλιεργήσουμε παιδιά που θα αλλάξουν τον κόσμο. Είναι χρέος μας να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.
Είναι χρέος μας να καταπολεμάμε το άδικο, να μη ξεχνάμε.

Όχι, δεν θα σιωπήσω.

Όταν καθημερινά δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της κακιάς ώρας βιάζουν κατ'εξακολούθηση την αξιοπρέπεια, την ιδιωτικότητα χωρίς καμία μα καμία επίπτωση.
Όταν υποκριτικά δείχνουν ότι πλέον αλλάζουν τα πράγματα. Ότι θα υπάρχει σεβασμός στην γυναίκα, αλλά δίνουμε εκατομμύρια για εξευτελιστικά ριάλιτι, για διαφημίσεις που υποτιμούν όχι μόνο το γυναικείο φύλο αλλά και το ανδρικό. 
Όταν προβάλλουμε κυρίως τα λάθος πρότυπα.

Όχι, δεν θα σιωπήσουμε.

Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.
Με μάχες που δίνουμε ο καθένας από την μεριά του.


Θα μπορούσα να το αναλύσω και να αναφέρω πολλά ακόμα, όμως ήδη μας έχουν κάνει το μυαλό κιμά και δεν αντέχουμε. 

Θυμήσου αυτό που είχε πει η σπουδαία Κατερίνα Γώγου..

Στο μυαλό είναι ο Στόχος 
Το νου σου ε;



Υπερασπίσου το παιδί
Γιατί αν γλιτώσει το παιδί
Υπάρχει Ελπίδα









  • Share:

You Might Also Like

5 σχόλια

  1. Τρόμαξα όταν αντιλήφθηκα στο τελευταίο γεγονός που απασχολεί την επικαιρότητα με το 12χρονο κορίτσι, ότι πάρα πολλά από όσα άκουγα δε μου έκαναν εντύπωση.. Και όχι μόνο δε μου έκαναν εντύπωση, τα περίμενα κιόλας. Άσχημο, πολύ άσχημο αυτό.
    Ευτυχώς, από την άλλη, που νιώθω να κινητοποιούμαι όλο και περισσότερο συγκριτικά με λίγα χρόνια πριν. Κινητοποίηση για να βοηθήσω, να συμμετέχω, να εκφέρω άποψη, απ' όλα.

    Είναι γεγονός, πάντως, ότι έχουμε χαοθεί μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε. Και είναι ώρα, επιτέλους, να μάθουμε την ΑΒ της παιδείας, του σεβασμού, του πολιτισμού στα παιδιά. Κι ας μην τα διδαχθήκαμε εμείς όλα αυτά... δε γίνεται να μην έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες και να τα ρίχνουμε όλα σε αυτούς που δε μας έδειξαν το σωστό δρόμο. Ενηλικιωθήκαμε. Η ευθύνη πλέον είναι πάνω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. με ευθύνη όλων (πολιτείας και κοινωνίας) έχει πάψει προ πολλού να παρέχει Αγωγή και διδάσκει μόνο γνώσεις, κάπου εκεί φτάνει ένας Λαός αργά ή γρήγορα. Το αξιακό σύστημα που προωθείται πλέον, το βλέπουμε στα ριάλιτι των ιδιωτικών καναλιών και δυστυχώς αυτό ενστερνίζεται κι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Οι δε γονείς: Θέλουν τα παιδιά οπουδήποτε αλλού μετά το σχολείο (πάμπολλες αχρείαστες δραστηριότητες κλπ) κι ελάχιστα δίπλα τους με όλα τα συνακόλουθα. Δεν υπάρχει σωτηρία, αν τα παιδιά δεν διαπαιδαγωγούνται κι από την οικογένεια κι από το σχολείο.
    Προσυπογράφω όσα γράφεις παραπάνω, Κατερίνα!
    Την Καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερίνα μου,
    Πάντα συνέβαιναν δυστυχώς. Όχι όμως σε αυτή τη συχνότητα και αυτό το βαθμό. Τώρα η κατάσταση έχει παραγίνει. Έχει ξεφύγει!
    Και πρέπει να ψάξουμε να βρούμε και τα αίτια της παθογένειας αυτής και τις λύσεις.
    Το ερώτημα είναι, είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε; Είμαστε διατεθειμένοι να δράσουμε;
    Φταίνε τα πρότυπα, φταίει η νοοτροπία μας, φταίει ο χαρακτήρας της σύγχρονης κοινωνίας, φταίει η σιωπή και η ανοχή μας.
    Το θέμα είναι τι θα κάνουμε!
    Μακάρι να σταματήσουμε αυτή την κατρακύλα.
    Μακάρι.
    Γιατί οι σκέψεις και η αγωνία σου, είναι και δικές μας!
    Φιλί γλυκό Κατερινάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σάπιο οικοδόμημα της σημερινής μας Ελληνικής κοινωνίας, καταρρέει με πάταγο και αφόρητη οδύνη, Κατερίνα. Η παρακμή είναι τέτοια, που προκαλεί αποφορά για τους ανθρώπους με αισθήματα. Για τους λοιπούς πέρα βρέχει.
    "Κάνε ότι κοιμάσαι", Κατερίνα μου! Αυτό ήταν το σύνθημα χρόνια τώρα ολόγυρα στο μικρόκοσμό μας. Κάποιος να βγάλει το φίδι απ' την τρύπα και εμείς στην ασφάλειά μας.
    Κρίμα για όσα γίνονται.
    Και το πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό, Κατερίνα μου και οι τομές που απαιτούνται είναι μεγάλες και επώδυνες. Άντε να δούμε.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι, μην σιωπήσεις, Κατερίνα μου. Κι αν ο τίτλος σου γινόταν πανανθρώπινο σύνθημα, θα τελειώναμε οριστικά μ' όλα αυτά τα δίποδα κτήνη. Είναι βέβαια πολλά τα συμφέροντα, οι διαπλεκόμενοι και τα λεφτά που διακινούνται μέσα απ' τις βρωμερές του πράξεις. Το απόστημα έσπασε και είναι όλα στο φως τώρα. Θεωρώ το κείμενό σου άκρως πολιτικό και ευελπιστώ πως όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι θα εκφράσουμε την οργή μας μέσα απ' το βήμα που μας δίνει το πολίτευμά μας.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή