Pause the world & go to concerts II

By Katerina V - Ιουλίου 19, 2024

 


Καλοκαίρι χωρίς συναυλίες δεν γίνεται, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κάτι κάναμε! Άφησα εκτός αρκετές που ήθελα να παρευρεθώ, είμαι ευγνώμων όμως και για όσες τα κατάφερα.




Η αρχή έγινε τις πρώτες μέρες του Μαϊου στο Bolivar με τον Maceo Plex. Τον αποκαλούν ως «έναν από τους πέντε καλύτερους Djs του κόσμου». Μέχρι τις 4 τα ξημέρωματα χορέψαμε ασταμάτητα σε μία από τις πιο κρύες βραδιές της Άνοιξης!




Στις 26 Ιουνίου είχα την τύχη να βρεθώ στο Ηρώδειο. Για την υπέροχη Loreena McKennitt. 

Αυθεντική, γήινη, λυρική, μια Νεράϊδα μέσα σε παραμύθι. Μόνο που τώρα ήταν αληθινό. Για δύο ώρες αφεθήκαμε και μας συνεπήρε η αύρα της..

30 χρόνια από το εμβληματικό "The mask and the mirror" και η φωνή της αναλλοίωτη. Χαρακτηριστική η στιγμή που ζήτησε από το κοινό να μεταφέρει καλοσύνη.. Όπως και οι σκέψεις της για την φύση, τα δέντρα. Όλοι μας ερχόμαστε και φεύγουμε ενώ εκείνα παραμένουν.. Συγκινητική η μουσική συνάντηση με δικούς μας καλλιτέχνες με παραδοσιακά όργανα.



εδώ θα βρείτε ένα αφιέρωμα από την υπέροχη αυτή συναυλία







Στο Αίθριο Θέατρο του Φεστιβάλ Αμαρουσίου, Στέλιος Ρόκκος!

Είναι οι στιγμές που γράφουν τη δική τους ιστορία… Είναι οι στιγμές που γίνονται μαγικές… Είναι οι στιγμές που δημιουργούν δυνατές αναμνήσεις, όπως αυτές που, μοναδικά φτιάχνει,  ο Στέλιος Ρόκκος όταν βρίσκεται on stage  και συνομιλεί μουσικά με το κοινό του.

Με μια απίστευτη ενέργεια που θα ζήλευε και έφηβος, ο Στέλιος Ρόκκος μας ξεσήκωσε τόσο με δικά του τραγούδια όσο και με άλλων καλλιτεχνών. Δεν σταμάτησε να δείχνει την έκπληξή του στην μεγάλη προσέλευση του κόσμου.






50 καλοκαίρια και χειμώνες με την Τάνια Τσανακλίδου στο Ηρώδειο!


Τι να πει κανείς για αυτό το πλάσμα, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική. Ήταν μαγική, συγκλονιστική και οι δύο ώρες δεν μου έφτασαν ομολογώ.  Ήθελα κι άλλο. Μας επιφύλασσε όμορφες εκπλήξεις όταν ανέβηκαν στην σκηνή  ο Κώστας Θωμαϊδης, ο Μιχάλης Δέλτα και ο Σταμάτης Κραουνάκης.  Οι αφηγήσεις της ανάμεσα από τις ερμηνείες καθηλωτικές.






Ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών, οι Massive Attack, επέστρεψαν!


Κι εδώ τα λόγια είναι περιττά... Είναι γνωστή η πολιτική θέση που παίρνουν πάντα ως συγκρότημα αλλά αυτό που είδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Καθόλη τη διάρκεια έπαιζαν βίντεο με στατιστικά ενός πολέμου που δεν τελειώνει καθώς και πολλά ακόμα κοινωνικοπολιτικά μηνύματα μέσω απίστευτων visuals μεταφρασμένα στα ελληνικά... 17000 περίπου ο κόσμος που μοιραστήκαμε αυτή την εμπειρία. 

Με τις κραυγές του κόσμου "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" και τις μεγάλες επιτυχίες τους, ήταν το καλύτερο συναυλιακό φινάλε του καλοκαιριού!








  • Share:

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Σε θαυμάζω ρε φιλενάδα. Σε θαυμάζω γιατί, αγαπάς κάτι και το διεκδικείς, το ζεις από κοντά. Δεν το αφήνεις στα λόγια. Και πολύ καλά κάνεις, κορίτσι μου.
    Να χαρείς όσες περισσότερες συναυλίες μπορείς.
    Να μαθαίνουμε και εμείς κοντά σου.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Γιάννη μου να ξερες τι φλέβα χτύπησες με αυτό το "αγαπάς κάτι και το διεκδικείς, το ζεις από κοντά". Μακάρι να το έκαναν περισσότεροι αυτό γιατί έχουμε χάσει άπειρες στιγμές με τις αναβολές κλπ κλπ..
      Δεν είναι εύκολο πλέον να πηγαίνεις σε συναυλίες έτσι όπως έχουν ακριβύνει όλα αλλά είναι θέμα προτεραιοτήτων. Προσωπικά έχω κόψει τις καφετέριες ή άλλα που μου είναι λιγότερο χρήσιμα ή άχρηστα. Ο καθένας μας διασκεδάζει και γεμίζει μέσα του με άλλους τρόπους σίγουρα...
      Τέλος γιατί άπλωσα σεντόνι... Προσωπικά όσο χάλια και να είμαι ή πιεσμένη δεν αφήνω ευκαιρίες και εμπειρίες που δεν ζεις καθημερινά!
      Καλό σαββατοκύριακο σε φιλώ 🌻



      Διαγραφή